Nagy csökkenés várható a bitcoin bányászati nehézségében

-

A bitcoin még mindig 60.000 dollár felett cserél gazdát, de a hálózat résztvevői már érezhetik a növekvő terheket, mivel a bitcoin várt áremelkedése nem történt meg.

A bitcoin ára továbbra is lefelé irányuló nyomást gyakorol a támaszra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Lassú lejtmenet

A piacokat megnézve láthatjuk, hogy a bitcoin árfolyama lefelé csúszott a hét eddigi részében, eltörölve a múlt heti emelkedést.

A BTC/USD árfolyam eddig sem rendelkezett általános emelkedést előrevetítő lendülettel, magyarul elég gyengén szerepelt az elmúlt napokban.

A kereskedők, elemzők most a mozgóátlagokra figyelnek, és a volatilitást követik, hogy hogyan alakulhat.

A főbb mozgóátlagok által mutatott értékek klasszikus bikapiaci támaszok, a múlt heti rövid esés 56.500 dollárra ugyan alájuk vitte az árfolyamot, de onnan hamar visszaerősödött.

A cikk írása idején a 100 napos mozgóátlag 61.200 dolláron áll. Skew, a népszerű kereskedő a legújabb közösségi média bejegyzésében nagyon fontosnak nevezte a 100 napos mozgóátlagot és a havi nyitást 60.600 dolláron.

„Van itt kb. 100 BTC licit felhalmozva, de látni kell az eladók eltűnésének a bizonyítékát ahhoz, hogy erős vásárlói nyomást tapasztaljunk.”

bitcoin
Forrás: X

A CoinGlass adatai megerősítettek egy nagy adag megbízást közvetlenül 61 000 dollár alatt, a bitcoin viszont nem ment ez alá ma.

„Egyértelműen van itt valaki, aki lefelé viszi az árat, miközben likviditást próbál bevonni az eladásokhoz. Figyelemmel kísérem ezt, mert előbb-utóbb valaki a másik oldalt (licit) fogja választani, vásárlásba kezd, és tesztelni kezdi a piacot.”

bitcoin
Bitcoin likvidációs hőtérkép (screenshot). Forrás: CoinGlass

Hashráta és nehézség

A legújabb árfolyammozgások alaposan megviselték a hálózati szereplőket.

A BTC.com adatai szerint a Bitcoin bányászat nehézsége várhatóan 5,5%-kal fog csökkenni a következő igazítás során – ez a legnagyobb lefelé irányuló korrekció a 2022-es medvepiac vége óta.

Ekkor a BTC/USD 20.000 dollár alatt cserélt gazdát, a mostani ár harmadáért. A nehézség jelenleg minden idők legmagasabb értékén, 83,23 billión áll.

A Pennyether, egy bányászati elemzésekkel foglalkozó közösségi média fiók az X-en rávilágított, hogy a hashráta már egy ideje lefelé tart.

„A hashráta úgy tűnik, csökken. De a bányászok számára a nehézség számít, nem csak a hálózati hashráta. A bányászok addig nem fognak több bitcoint bányászni, amíg a nehézséget nem állítják lefelé, és ez 2016 blokkonként, körülbelül kéthetente történik. 7%-os csökkentést feltételezve a hashráta valahol 585 EH/s körül fog majd mozogni.”

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az altcoinok rallyjának kezdete 2 hónap múlva várható

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mik azok az oszcillátorok a technikai elemzésekben?

A bitcoin kereskedésben a technikai elemzés fontos szerepet játszik, és az oszcillátorok kulcsfontosságú eszközök ebben a folyamatban.  Az évtizedek során kifejlesztett oszcillátorok segítenek az ármozgások és...

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!