A Kraken visszavág a SEC-nek: A vádak pontatlanságára hívja fel a figyelmet

-

A Kraken tovább fokozta az összecsapást az amerikai SEC-el. Az ügynökség áprilisi levelére adott válaszában visszavágott, mivel a vállalat az ügy elutasítását kérte a bíróságtól.

A Kraken hangsúlyozza, hogy a SEC nem azonosított egyetlen konkrét befektetési szerződést sem, amellyel a platformján kereskedtek, közvetítettek vagy bonyolítottak le.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Kiemeli továbbá, hogy az ügynökség helytelenül használja a fogalmakat: „befektetési koncepciók” és „ökoszisztéma” helyett „befektetési szerződések” és „vállalkozás” kifejezéseket használ.

A tőzsde azt jelzi, hogy a SEC nem pontos az állítólagos szabálysértésekkel kapcsolatban.

A Kraken beadványa azt is sugallja, hogy a megadott magyarázat elégtelen, és nem foglalkozik a konkrét befektetési szerződések azonosításának kérdésével.

A Kraken állítólagos szabálytalanságai

A SEC már korábban, 2023 novemberében vádat emelt a vállalat ellen, amiért a Kraken kriptokereskedési platformot be nem jegyzett brókerként, kereskedőként, tőzsdeként és elszámolási központként működtette.

A SEC szerint a regisztráció elmulasztása miatt a Kraken jelentős védelemtől fosztotta meg a befektetőket, mivel a Kraken a SEC szavai szerint a befektetők védelme helyett a jogtalan nyereséget választotta.

A SEC a Binance és a Coinbase ellen is hasonló vádakat fogalmazott meg, mivel a szélesebb kripto-iparággal szemben is keményen fellép.

Kraken

A SEC azt állítja, hogy hatáskörén belül van

Korábban a vállalat azzal érvelt, hogy a SEC panaszában felsorolt kriptovalutákat áruként és nem értékpapírként kell kezelni, ahogy arról a Coindesk is beszámolt.

A Kraken elutasításra irányuló indítványára válaszul a SEC áprilisban ellenvetést nyújtott be, amely azt tartalmazta, hogy a végrehajtási intézkedés egyszerűen a Kongresszus által a SEC-nek biztosított hatáskörön belül van.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Azt is elmondta, hogy a Howey-teszt alkalmazásával a Kraken köteles regisztrálni, és a Kongresszusnak nem kell minden egyes újonnan megjelenő technológiára speciális törvényeket alkotnia.

A jelentések szerint, a Kraken ügyvédei a csütörtökön benyújtott bírósági beadvány szerint kérték a bíróságot, hogy utasítsa el a SEC keresetét, hogy elkerüljék az amerikai pénzügyi szabályozási struktúra jelentős átrendeződését. William H. Orrick bíró a tervek szerint június 12-én tárgyalja az ügyet.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Solana jófiúja, a DOGEVERSE utolsó hívását intézi

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!