Mit tartogat a következő 2 év a Bitcoin számára?

-

A Bitcoin árfolyamának emelkedése optimizmust kelt a kriptovilágban, Lyn Alden elemző kedvező hosszú távú véleményt osztott meg mind a Bitcoinról, mind az aranyról, utalva az előttünk álló potenciális pénzügyi kihívásokra.

Nevezetesen, 2 éves bikás perspektívát fogalmazott meg a Bitcoinra vonatkozóan.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az elemző pozitív Bitcoin kilátásai

Alden hangsúlyozta a Bitcoin ellenálló képességét, még a globálisan összehangolt megszorításokkal szemben is.

Azt javasolta, hogy a Bitcoin-nak csak néhány kis, decentralizált bázisra van szüksége a különböző jogrendszerekben, hogy elviselje az ilyen kihívásokat, és profitlehetőséget kínáljon azoknak, akik támogatják ezeket a decentralizált bázisokat.

Ez a kilátás ígéretes a Bitcoin-tulajdonosok számára, mivel azt sugallja, hogy a kriptopénz ellenállhat a szabályozási nyomásnak, és erősebben emelkedhet ki, ami végső soron a hosszú távú befektetőinek kedvez.

Ami a Bitcoin pillanatnyi állapotát illeti, a cikk írásakor 29.824 dolláron kereskedtek vele.

A Bitcoin Long/Short különbsége nőtt, ami azt jelzi, hogy a hosszú távú tulajdonosok felhalmozták a BTC-t.

Ez a viselkedés a digitális eszköz jövőbeli lehetőségeibe vetett bizalmat sugallta.

bitcoin
Forrás: Santiment

A kereskedők aktívvá válnak

A Bitcoin Open Interest (nyílt érdeklődés) szintén nőtt az árfolyam emelkedésével párhuzamosan.

Ez azt tükrözte, hogy a piacon egyre több szerződés nem került elszámolásra.

Általában a növekvő Open Interest a kereskedők növekvő részvételét és érdeklődését jelezheti a Bitcoin határidős ügyletek iránt. Ennek következményei közé tartozik az aktívabb és likvidebb piac.

A Bitcoin implikált volatilitása is megugrott. Az implikált volatilitás a piac jövőbeli áringadozásokkal kapcsolatos várakozásait méri.

Az implikált volatilitás emelkedése azt jelezheti, hogy a kereskedők a közeljövőben jelentősebb ármozgásokra számítanak.

Ez nagyobb kereskedési aktivitáshoz és potenciálisan nagyobb áringadozásokhoz vezethet.

bitcoin
Forrás: Velo

Ezzel szemben a BTC 25 Delta Skew, amely a nagy piaci mozgások érzékelt kockázatát méri, jelentősen csökkent. A csökkent Skew kiegyensúlyozottabb piaci hangulatot jelez.

A kereskedők kisebb kockázatot érzékelhetnek a nagy ármozgásokkal kapcsolatban, ami befolyásolhatja a kereskedési stratégiákat és a piaci viselkedést.

bitcoin
Forrás: Velo

Végül a BTC Put-to-Call Ratio 0,52-ről 0,47-re csökkent. Ez az arány az eladási opciók (árcsökkenésre tett fogadások) és a vételi opciók (árnövekedésre tett fogadások) kereskedési volumenét hasonlítja össze.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A csökkenő Put-to-Call Ratio a befektetők bikásabb hangulatára utal. A megjelenés időpontjában a kereskedők kevésbé voltak hajlandóak árcsökkenésre fogadni, ami a Bitcoin jövőbeli teljesítményével kapcsolatos általános optimizmusra utal.

Olvastad már? Az XRP megpróbál áttörni, de itt a probléma

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!