Az XRP megpróbál áttörni, de itt a probléma

-

Miközben az XRP az áttörés szélén táncol, a csökkenő kereskedési volumen és a múltbeli jogi árnyékok fenyegetik a felemelkedését

A kriptovaluták világa az elmúlt évben hatalmas fellendülésnek volt tanúja, számos digitális érme jelentős nyereséget ért el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az XRP, a kripto világ egyik prominens tagja nemrégiben megpróbált áttörést elérni, ami a napi grafikonjain is jól látható. Ezt a potenciális áttörést azonban néhány tartós probléma akadályozhatja.

Az XRP-vel kapcsolatos első és legfontosabb aggodalom a kereskedési volumen és a likviditás nyilvánvaló hiánya.

Az egészséges kereskedési volumen gyakran az erős befektetői érdeklődés és a stabil piaci aktivitás mutatója.

Ahhoz, hogy bármely kriptopénz felszökhessen, jelentős kereskedési volumenre van szüksége az árfolyammozgások mögött.

Az alacsony kereskedési volumen a befektetői érdeklődés vagy bizalom hiányát jelezheti, ami az árfolyam stagnálásához vagy akár csökkenéséhez vezethet.

Az XRP napi grafikonját vizsgálva egy meglehetősen horizontális mozgást figyelhetünk meg, enyhe emelkedésekkel. Bár érzékelhető a felfelé irányuló kísérlet, a mozgásból hiányzik a lendület.

xrp
Forrás: tradingview.com

Ez az oldalazó tendencia az alacsony kereskedési volumennek tulajdonítható, ami tükrözi a kereskedők és a befektetők tétovázását az XRP-vel kapcsolatos bikás hozzáállással kapcsolatban.

Továbbá a SEC által a Ripple és vezérigazgatója, Brad Garlinghouse ellen indított per utóhatásai még mindig nagyon súlyosak. Bár a SEC ejtette a vádakat, az eset kitörölhetetlen nyomot hagyhatott az XRP hírnevén.

A kriptopénzpiac nagyrészt a befektetői hangulat alapján működik, és a múltbeli események gyakran befolyásolhatják a jövőbeli piaci viselkedést.

Az, hogy az XRP a jogi megpróbáltatás után nem tudott teret nyerni, a potenciális befektetők fejében még mindig meglévő kételyekről tanúskodik.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ráadásul a kriptopénzek piaca általánosságban véve virágzik. Az olyan nagy coinok, mint a Bitcoin, az Ethereum és a többi, növekedést tapasztalnak.

Egy ilyen bikás környezetben az XRP alkalmatlansága arra, hogy lépést tartson társaival, szemet szúr.

Ha az általános piaci hangulat optimista, és egy adott eszköz nem tud ebből tőkét kovácsolni, az okok gyakran túlmutatnak a puszta piaci dinamikán.


Olvastad már? Közeledik a Bitcoin rallyja?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!