Közeledik a Bitcoin rallyja?

-

Egyre nagyobb az egyetértés abban, hogy a következő Bitcoin (BTC) rally közeledik.

Rengeteg jel támasztja alá ezeket a várakozásokat, de talán az egyik legmeggyőzőbb a Bitcoin hodler felhalmozási adatai.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin-tulajdonosok számláin lévő BTC mennyisége az IntoTheBlock friss elemzése szerint az utóbbi időben történelmi csúcsok közelében mozog.

A szóban forgó összeg 13,45 millió BTC, ami a Bitcoin forgalomban lévő készletének nagyjából 69%-át teszi ki.

Miért fontos megfigyelés tehát a hodlerek által tartott BTC forgalomban lévő készlet?

Nos, rávilágít arra, hogy a Bitcoin miért tartotta meg valahogy a relatív erejét, hiszen még mindig jelentős mennyiségű likviditás van a kriptopénzben.

Azt is megmagyarázhatja, hogy a Bitcoin miért tartotta meg látszólag a bizalmat a 25.000 dolláros árfolyam felett.

Vajon a növekvő felhalmozás támogatja a Bitcoin kilépését a legutóbbi ciklusból?

A hosszú távú felhalmozásra való felerősödött összpontosítás magyarázatot adhat arra, hogy a Bitcoin padlóárfolyama jelenleg magasabb, mint 2023 elején volt.

Ez váltotta ki a közelmúltban azt a spekulációt is, hogy a BTC egy hosszú távú rally küszöbén állhat.

Mindazonáltal lényeges elismerni, hogy a Bitcoin április óta egy támaszokkal és ellenállásokkal megtámogatott ingadozó teljesítménybe szorult.

Míg a támasz a 25.000 dolláros ársávon belül van, addig az ellenállási szint közvetlenül a 31.000 dolláros árszint felett található.

A BTC árfolyamának a 30.100 dolláros a jelenlegi árfolyamnál még van némi tere a további emelkedésre, mielőtt újra tesztelné a következő támaszszintet.

A Bitcoin legutóbbi teljesítménye aláhúzza a hosszú távú kilátásokba vetett bizalmat. Ez magyarázhatja a kriptopénz jelenlegi erejét és ellenállóképességét a rövid távú eladási nyomással szemben.

A bizalom egyik oka, hogy a Bitcoin jelenlegi szintje még mindig nem abban a tartományban van, ahol hajlamos az eladási nyomás és a likvidálások megugrására.

bitcoin
Forrás: Hyblock

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a következő nagyobb likvidációs szint a 31.000 dolláros árszint közelében várható. Emellett a Bitcoin összes címe nemrég új történelmi csúcsot ért el 1,2 millió címmel.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A közelmúltbeli kereslet mellett a Bitcoin Futures Open Interest mennyisége is új, 2 hónapos csúcsra szökött a cikkírás idején.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Ez tükrözte a közelmúltban kirobbanó bikás keresletet, és aláhúzta a bikás várakozások megugrását.

Ez azonban arra utal, hogy a következő likvidációs zóna jelentős eladási nyomást eredményezhet.

Olvastad már? A legújabb mém érme, a Wall Street Memes túlnőhet a Rollbit-en és a Pepe-n – Mutatjuk miért

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!