Az Ethereum Fear and Greed Index rámutat a növekvő befektetői optimizmusra

-

Az Ethereum Fear and Greed Index, egy népszerű piac hangulatot mérő mutató index jelenleg 55 ponton áll, ami a kapzsiság irányába való elmozdulást jelzi.

Ez észrevehető emelkedést jelent az elmúlt hetek méréseihez képest, ami párhuzamosan járt az Ethereum árfolyamának emelkedésével.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az index és a közelmúltbeli tendenciák megértése

Az Ethereum Fear and Greed Index egy olyan eszköz, amely betekintést nyújt az Ethereum befektetők kollektív hangulatába.

Az 50 alatti érték a félelem túlsúlyára utal a piacon. Eközben az 50 feletti érték a kapzsiság felé mutat. Az elmúlt hónapban az index nagyrészt a semleges zónában mozgott.

Október 12-én például az index 41-es értéket regisztrált, amikor az Ethereum ára 1566 dollár volt.

Október 11-ig az index enyhén ingadozott, de semleges maradt, 42 és 45 között mozgott. Ebben az időszakban az Ethereum ára 1,566 és 1,576 dollár között ingadozott.

A közelmúltbeli 55-re való elmozdulás a befektetők körében növekvő bikás hangulatra utal.

Az Ethereum árfolyammozgása közelebbről is megnézve

A cikk írásakor az Ethereum 1628 dolláron kereskedik, ami a CoinGecko adatai szerint 1,4%-os marginális növekedést jelent. A kriptopénz az elmúlt 24 órában 1.603 és 1.646 dollár között mozgott.

Az Ethereum piaci kapitalizációja robusztusan áll, körülbelül 196,4 milliárd dollár, a 24 órás kereskedési volumen pedig nagyjából 8,7 milliárd dollár.

A befektetőknek azonban óvatosnak kell lenniük. Amint azt a 100eyes Crypto Scanner megjegyezte, az Ethereum 1 órás grafikonján egy RSI medvés divergencia figyelhető meg, ami potenciálisan egy közelgő áresésre utalhat.

Olvastad már? Közeledik a Bitcoin rallyja?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!