Mit gondol a kriptovilág 4 fenegyereke a bitcoin 2021-es árfolyamáról?

-

A pandémia és a 2020-as globális gazdasági viszontagságok ellenére a bitcoin egy hihetetlenül erős ralit élvezhetett.

A kriptopénz több mint 300%-ot növekedett az idei évben, amellyel nem sikerült ugyan megdöntenie a Tesla teljesítményét, de még így is a második legjobban teljesítő intézményi eszköz lett.

Idén márciusban pedig még a 3500 dollárt is megjártuk, amely után sokan kételkedni kezdtek a kriptopénz hosszú távú jövőjében.

A legtöbb elemző még most is úgy gondolja, hogy a BTC igencsak jól fog teljesíteni a 2021-es év során. Most elhoztunk nektek egy listát azokról az elemzőkről és alapkezelőkről, akik már megfogalmazták véleményüket a vezető kriptopénz idei teljesítményével kapcsolatban.

Thomas Lee

Thomas Lee, a Fundstrat Global Advisors társalapítója szerint a bitcoin triplázhat 2021 során.

30.000 dolláros alapárat feltételezve ez azt jelentené, hogy a kriptopénz 90.000 dollárra, vagy akár magasabbra növekedne az idei év során.

„Úgy vélem, hogy 2021 sokban fog hasonlítani 2017-hez, ami azt jelenti, hogy a bitcoin még jobban fog teljesíteni, mint azt 2020-ban tette. Szóval valahol 300% fölött.”

Úgy véli, hogy a bitcoinnak nagy növekedési lehetőséget ad majd az amerikai dollár elértéktelenedése más valutákhoz viszonyítva:

„A dollár gyengesége elgondolkodtatja majd az embereket: hogyan képzeled el egy értékálló pénz birtoklását. Sokan ezen emberek közül úgy vélték, hogy az arany lehet ez az értékőrző. Én úgy gondolom, továbbra is lehetnek észszerű okai annak, hogy valaki hosszú távon aranyat vásárol. A fiatalok és a digitális generáció tagjai számára azonban szerintem a bitcoin lesz az a digitális eszköz, amelyet tulajdonolni szeretnének majd.”

A befektető hozzátette, hogy nagyon sokan vannak olyanok a fiatal befektetők közül, akik a bitcoint részesítik előnyben az arannyal szemben.

Ez egy olyan meglátás, amelyet a Wall Streeten is osztanak, és amely miatt néhány prominens befektető azt mondta, hogy inkább bitcoint vásárol a nemesfém helyett.

Kelvin Koh

Kelvin Koh, a Spartan Group társalapítója és a Goldman Sachs volt partnere úgy gondolja, hogy a bitcoin 2021-ben meg fogja haladni a 100.000 dollárt.

A kockázatitőke-befektető és befektetéskezelő 2020 kezdetén még azt jósolta, hogy a most véget ért év végére 40.000 dollárnál fogunk járni. A jóslata így egyike lett a kriptoágazat legpontosabbjainak.

Michael McGlone a Bloombergtől

A Bloomberg-elemző Michael McGlone december havi jelentésében írta, hogy a bitcoin akár az 50.000 dollárt is elérheti 2021-ben. Előrejelzését makrogazdasági trendekre alapozta.

Hozzátette, hogy a kriptopiacok kereslet-kínálat dinamikája bullishnak néz ki, ezenfelül szintén a növekedés javára dönt, hogy egyre több olyan származtatott termék alapját adja bitcoin, mint a Grayscale Bitcoin Trustja is.

Mike Novogratz

A Goldman Sachs volt partnere, Michael Novogratz azt gondolja, hogy a közeljövőben 65.000 dolláros árfolyamra kell számítanunk.

Bár konkrét időpontot nem jelölt meg jóslatát illetően, az feltételezhetően még az idei évre szólhat.

Olvastad már? 20 milliárd dollárra nőtt a Grayscale vagyona

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!