Szép csendben rekordot döntött a defi is

-

A protokollokban lekötött tőke átlépte a 15 milliárd dolláros összeget is, ahogy a defi is szépen növekszik. Úgy tűnik, tényleg igaz, hogy a BTC emelkedéséből a piac is jól jöhet ki.
A bitcoin ára megállíthatatlannak tűnik, de nem az egyetlen kriptó, amelyik jól teljesít. A DeFi Pulse számai alapján a napokban megdőlt a defiben lekötött tőke rekordja is, a teljes összeg átlépte a 15 milliárd dolláros határt.
A defi a tavalyi év nagy durranásának számított. Összességében azokat a pénzügyi protokollokat, szolgáltatásokat soroljuk ide, amelyek a jelenlegi pénzrendszerünket próbálják újragondolni.
Letétkezelés nélküli hitelezés, kölcsönzés, befektetés, ez mind kezd elterjedni a defi segítségével.
A lekötött tőke nem is valódi letétet jelent, a szó hagyományos értelmében, hanem azt, hogy mennyi pénzt utaltak be a felhasználók az okosszerződésekbe.
2020-ban a defi szektor rendkívüli felfutást tapasztalt, egyes projektekbe milliárd dollárokat tettek bele.

A három legnagyobbnak jelenleg a hitelezési platformok számítanak, a Maker, az Aave, és a Compound. Nagyjából 3 milliárd, illetve 2,08 és 2,07 milliárd dollárt kezelnek.
A Maker nagyjából a piac 20%-át dominálja, piacként itt a defi piacot értjük. A CoinMarketCap alapján az MKR token ára most 610 dollár körül jár.
Az AAVE és a COMP 86, és 140 dollár körül mozognak. Sokan úgy vélik, az egész defi egy nagy piaci buborék, mivel annyira gyors a növekedése. Viszont a hozamok, ha lassabban is, de továbbra is emelkednek.
Egy évvel ezelőtt a lekötött tőke mennyisége 689 millió dollárt jelentett. Azaz 2077%-os növekedést tapasztaltunk azóta. A nyári őrület során volt olyan időszak, amikor egy hét alatt növekedett a tőke 1 milliárd dollárral.
A hozamok azért jártak extrém magasságokban, mert a befektetők, a protokollok használói nagy profitokat tudtak realizálni a hitelügyleteiken.
Ráadásul a likviditási bányászat szintén alaposan megemelte a számított hozamot, így ez is ösztönzőleg hatott a felhasználókra, hogy lekössék a kriptóikat.

Olvastad már? Mit gondol a kriptovilág 4 fenegyereke a bitcoin 2021-es árfolyamáról?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!