A Block nemrégiben publikálta a legfrissebb felmérése eredményét, és arra jutott, hogy minél többet tud valaki, legalábbis saját bevallása szerint, a BTC-ről, annál optimistább a Bitcoin jövőjét illetően.

Az éves felmérés elkészítéséhez több, mint 9500 embert kérdeztek meg, a világ minden tájáról.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Nagyjából 2300 amerikai vett részt a kérdőívek megválaszolásában, 4360-an az eurázsiai-afrikai régióból érkeztek, 2860 válaszadó pedig az ausztrál és csendes-óceáni térségből.

Külön odafigyeltek arra, hogy régiónként legalább 100-100 válaszadó legyen, aki ténylegesen birtokol is bitcoint.

A hét elején publikált eredményeből az derül ki, hogy az optimizmus és a vásárlási kedv egyenes arányban áll a válaszadó saját ismereteinek a mértékével.

Akik kifejezetten hozzáértőnek vallották magukat, azok 41%-a nagyon valószínűnek tartja a vásárlást a közeljövőben, míg a nagyon kevés vagy semmilyen ismerettel nem rendelkezőknek csak 7,9%-a válaszolt így.

A magasabb jövedelműek optimistábbak a bitcoint illetően, mint az alacsonyabb jövedelműek, a legnagyobb szintű ismeretet és a leginkább optimista hozzáállást mégis három szegényebbnek tekintett országban tapasztalták, Nigériában, Indiában és Vietnámban.

A válaszadók 51%-a szerint azért nem vesznek bitcoint, mert nem tudnak róla eleget, így arra lehet következtetni, hogy az oktatás és az ismeretterjesztés még mindig fontos eleme az adopciónak.

A kriptós lopásoktól való félelem 32%-ban, az árfolyam volatilitása pedig 30%-ban szerepelt visszatartó erőként a válaszadók előtt.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A feltörekvő országok látják az értéket

A jelentés kitér arra, hogy az alacsonyabb jövedelmű felhasználók a praktikusság irányából közelítenek a bitcoinhoz, és 40%-uk úgy nyilatkozott, hogy pénzküldésre vagy éppen vásárlásra használja a kriptopénzt.

A vagyonosabb felhasználók ezzel szemben vagy pénzkeresésre használnák (50%), vagy a portfóliójuk diverzifikálására (30%). Viszont közülük is 39% úgy nyilatkozott, hogy fizetőeszközként is használná.

Azokban az országokban elterjedtebb a pénzküldési funkció, ahol nagyobb arányú a külföldről hazautalt összegek aránya, és a GDP is kisebb.

Nem meglepő módon a magasabb inflációjú országokban a bitcoint védekező-eszközként is használják.

Argentinában például a válaszadók 45%-a az infláció miatt váltja át a pénzét bitcoinra, ez az arány a világon náluk a legmagasabb.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Argentinában a kriptó terjedése sokkal nagyobb, mint a környező országokban, hiszen a hivatalosan 60%-os infláció elől sokan keresnek menedéket a bitcoinban.

Az összes válaszadó esetében 88% mondta azt, hogy hallott már a bitcoinról, míg az ETH-ról ennek kevesebb, mint a fele, 43% rendelkezett ismerettel.

Olvastad már? A friss nyereségek után újra a toplistán tetszeleg a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!