Minél többet tud valaki a Bitcoinról, annál optimistább

-

A Block nemrégiben publikálta a legfrissebb felmérése eredményét, és arra jutott, hogy minél többet tud valaki, legalábbis saját bevallása szerint, a BTC-ről, annál optimistább a Bitcoin jövőjét illetően.
Az éves felmérés elkészítéséhez több, mint 9500 embert kérdeztek meg, a világ minden tájáról.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nagyjából 2300 amerikai vett részt a kérdőívek megválaszolásában, 4360-an az eurázsiai-afrikai régióból érkeztek, 2860 válaszadó pedig az ausztrál és csendes-óceáni térségből.
Külön odafigyeltek arra, hogy régiónként legalább 100-100 válaszadó legyen, aki ténylegesen birtokol is bitcoint.
A hét elején publikált eredményeből az derül ki, hogy az optimizmus és a vásárlási kedv egyenes arányban áll a válaszadó saját ismereteinek a mértékével.
Akik kifejezetten hozzáértőnek vallották magukat, azok 41%-a nagyon valószínűnek tartja a vásárlást a közeljövőben, míg a nagyon kevés vagy semmilyen ismerettel nem rendelkezőknek csak 7,9%-a válaszolt így.
A magasabb jövedelműek optimistábbak a bitcoint illetően, mint az alacsonyabb jövedelműek, a legnagyobb szintű ismeretet és a leginkább optimista hozzáállást mégis három szegényebbnek tekintett országban tapasztalták, Nigériában, Indiában és Vietnámban.
A válaszadók 51%-a szerint azért nem vesznek bitcoint, mert nem tudnak róla eleget, így arra lehet következtetni, hogy az oktatás és az ismeretterjesztés még mindig fontos eleme az adopciónak.
A kriptós lopásoktól való félelem 32%-ban, az árfolyam volatilitása pedig 30%-ban szerepelt visszatartó erőként a válaszadók előtt.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A feltörekvő országok látják az értéket

A jelentés kitér arra, hogy az alacsonyabb jövedelmű felhasználók a praktikusság irányából közelítenek a bitcoinhoz, és 40%-uk úgy nyilatkozott, hogy pénzküldésre vagy éppen vásárlásra használja a kriptopénzt.
A vagyonosabb felhasználók ezzel szemben vagy pénzkeresésre használnák (50%), vagy a portfóliójuk diverzifikálására (30%). Viszont közülük is 39% úgy nyilatkozott, hogy fizetőeszközként is használná.
Azokban az országokban elterjedtebb a pénzküldési funkció, ahol nagyobb arányú a külföldről hazautalt összegek aránya, és a GDP is kisebb.
Nem meglepő módon a magasabb inflációjú országokban a bitcoint védekező-eszközként is használják.
Argentinában például a válaszadók 45%-a az infláció miatt váltja át a pénzét bitcoinra, ez az arány a világon náluk a legmagasabb.

Argentinában a kriptó terjedése sokkal nagyobb, mint a környező országokban, hiszen a hivatalosan 60%-os infláció elől sokan keresnek menedéket a bitcoinban.
Az összes válaszadó esetében 88% mondta azt, hogy hallott már a bitcoinról, míg az ETH-ról ennek kevesebb, mint a fele, 43% rendelkezett ismerettel.

Olvastad már? A friss nyereségek után újra a toplistán tetszeleg a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!