Bár a bitcoin az elmúlt 30 napban több mint 16%-ot veszített értékéből az amerikai dollárral szemben, a kriptopénz piaci kapitalizációja még mindig a világ tizedik legnagyobb eszközének számít a piaci értékelés alapján.

A 603 milliárd dolláros piaci értékével a bitcoin a Meta (hivatalosan Facebook) kapitalizációja fölött található, és alig marad el a Berkshire Hathaway teljes értékelésétől.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Annak ellenére, hogy egy hónap alatt több mint 16%-ot veszített, a Bitcoin még mindig a világ 10. legértékesebb eszköze

A vezető kriptoeszköz, a bitcoin (BTC) kemény heteken van túl a piaci árfolyamok esése szempontjából.

Ma egy hónappal ezelőtt a BTC 16,4%-kal volt magasabb dollárban kifejezve, mivel a közelmúlt tőzsdei vérengzése és a Terra LUNA és UST fiaskó hozzájárult a bitcoin veszteségeihez.

A piaci dominanciát tekintve azonban a BTC piaci kapitalizációja a több mint 13.000 kriptovaluta között jelenleg az 1,36 billió dolláros kriptogazdaság több mint 44%-át teszi ki.

Míg a BTC a piaci értékelés tekintetében ma az első számú vezető kriptoeszköz, a kriptoeszköz piaci kapitalizációja a tizedik legnagyobbá teszi azt az összes jelentős piaci kapitalizáció tekintetében, amely olyan vállalatokból áll, mint az Apple és az Amazon, az olyan nemesfémek mellett, mint az arany és az ezüst.

Ma az arany a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkezik a 6265 árucikk és vállalat között, amelyek 86,516 billió dollár értékű USD-t tesznek ki.

Egy uncia finom arany ma 1.848 dollárért cserél gazdát, és összértékelése 11,737 billió dollár.

A Companiesmarketcap.com mérőszámai szerint jelenleg a bitcoin 603 milliárd dolláros piaci kapitalizációja az arany teljes piaci kapitalizációja 5,13%-ának felel meg.

A második legnagyobb eszköz a Saudi Aramco, amelynek értéke 2,457 billió dollár, és ez háttérbe szorítja a teljes 1,36 billió dolláros kriptogazdaságot.

A harmadik legnagyobb globális eszköz az áruk és a vállalati részvények tekintetében az Apple 2,406 billió dollárral.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Míg a bitcoin az arany nettó értékének mindössze 5%-át teszi ki, addig a BTC az Apple piaci értékének 25,06%-át képviseli.

Az Apple után olyan eszközök következnek, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), az Ezüst, az Amazon, a Tesla és a Berkshire Hathaway.

A Berkshire Hathaway a bitcoin (BTC) felett pihen, mivel a vállalat piaci kapitalizációja ma 698,81 milliárd dollár. Ez azt jelenti, hogy a BTC piaci kapitalizációja a Berkshire Hathaway nettó értéke 86,28%-ának felel meg.

A Bitcoin piaci kapitalizációja egy időben jóval magasabb volt, és egykor a Facebook piaci értékelését is meghaladta.

A BTC 2022 februárjában a kilencedik legnagyobb kriptoeszköz volt a companiesmarketcap.com mérései szerint.

Miután a közelmúltban mélypontra zuhant, a BTC a tizenegyedik helyet foglalta el a világ legértékesebb eszközei között.

A kriptoeszköz legutóbbi nyereségének köszönhetően visszaszerezte a tizedik pozíciót a 6265 árucikk és vállalat piaci kapitalizációját tekintve.

Olvastad már? Távozik a közösségből a Shiba Inu alapítója

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!