Elemző: nem most kell bitcoint venni, 14k dolláron lehet a padló

-

A Bitcoin most egy nem igazán jó befektetés a hajlandó vevők számára – állítja a CryptoQuant munkatársa.
A Bitcoin (BTC) idén egy „ciklus alja” előtt áll, amelyben a jelenlegi szintekről több mint 50%-ot eshet – állítja a kutatás.
Június 1-jén a Venturefounder, a CryptoQuant on-chain analitikai platform egyik munkatársa egy Twitter-szálban 2022-re jósolta a bitcoin „kapitulációjának” évét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bitcoin most „minden idők legjobb 3 éves ROI-jával rendelkezik”

A Bitcoin feleződési ciklusait érintő történelmi minták alapján az idei évnek a jelenlegi négyéves ciklus medvés fekete bárányának kell lennie, írta a Venturefounder.
Akárcsak 2018-nak és annak medvepiacának, a BTC/USD-nek is valamikor 2022-ben kell megtalálnia a makropadlót, és az eddigi történelmi csúcsokról való korábbi merülésekkel számolva ez bárhol 14.000 és 21.000 dollár között lehet.

„670 nap van hátra a következő Bitcoin feleződésig, időben vagyunk a BTC teljesítményéhez viszonyítva a korábbi ciklusokhoz képest” – magyarázta egy tweetben.

„A […] következő 6 hónapban kapitulálni fog, és eléri a ciklus alját (14-21k $), majd 2023 nagy részében 28-40k $ között toporog majd, és a következő felezésre ismét ~40k $-nál lesz.”
Egy ilyen prognózis, bár nem zene a bikák fülének, nem lenne példa nélküli. Miután 2018 decemberében elérte a 3100 dolláros szintet, a Bitcoin hét hónappal később 13.800 dollárig tudott helyreállni, majd ismét lefelé fordult, és a 2020 márciusában, 3600 dolláron érte el a mélypontot.
Még a 2019-es helyi csúcs sem volt elég ahhoz, hogy megdöntse a 2017 decemberében felállított akkori rekordot, a 20.000 dollárt.
Ez a szint ismét a spot árfolyam grafikonjának jellemzőjévé válhat, véli a Venturefounder. Akik hajlandóak meglovagolni a hullámot és befektetni – akár már most is –, azok ennek ellenére a történelem jó oldalán állnak majd.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

„Más szóval, a Bitcoin vásárlása ettől a ponttól kezdve a következő 6-12 hónapig a lehető legjobb. Valószínűleg ez a valaha volt legjobb 3 éves százalékos megtérülés” – tette hozzá.

„Lehet, hogy nem vagyunk a ciklus mélypontján, de a BTC-ciklus mélypontjainak tartományában vagyunk. Ez a legjobb, amit a piaci ciklusok időzítésekor tehetünk.”

A mélypont előrejelzések folyamatosan jönnek

Mások eközben már 14.000 dollárra vagy annak közelébe becsülték a valószínűsíthető alsó tartományt.
Ez az ár a jelenlegi 69.000 dolláros történelmi csúcshoz képest mintegy 80%-os esést jelentene, ami százalékban kifejezve az előző ciklus mélypontjának felel meg.
A Glassnode on-chain elemzőcég adatai szerint a jelenlegi 31.000 dollár körüli szintek viszonylag szerénynek számítanak ebből a szemszögből nézve.

BTC/USD-esések a rekordárfolyamokról. Forrás: Glassnode


Olvastad már? Távozik a közösségből a Shiba Inu alapítója

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!