Blokklánc-alapú időjárási adatokat is fog szolgáltatni az Accuweather

-

Június 1-jén a kereskedelmi időjárás-előrejelzéseket szolgáltató amerikai vállalat, az Accuweather bejelentette, hogy az API3 Airnode elhelyezésével az időjárási adatokat a blokklánc technológiához köti.
A vállalat elárulta, hogy együttműködik az API3 blokklánc oracle szolgáltatóval, így a webes API-szolgáltatók hozzáférhetnek majd az Accuweather onchain időjárási adataihoz.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Accuweather vezetője úgy véli, hogy a blokkláncalapú időjárási adatok „tartós hatást gyakorolhatnak számos iparágon keresztül.”
Az Accuweather szerint a cég saját API3 oracle csomópontját hostolja, hogy „zökkenőmentes Web3 wrappert biztosítson, amely lehetővé teszi a Web API szolgáltatók számára, hogy közvetlenül on-chain kínálják az Accuweather világszínvonalú időjárási adatait.”
A szolgáltatás lehetővé teszi a decentralizált alkalmazások (dapp) üzemeltetőinek, hogy az API3 Airnode infrastruktúrán keresztül hozzáférjenek az időjárási adatokhoz.
Mind az Accuweather, mind az API3 úgy véli, hogy a közös erőfeszítés lehetővé teszi az emberek számára a pontos időjárás-előrejelzések és a viharokhoz kötött figyelmeztetések használatát.

„Az Accuweather időjárási adatainak alkalmazása és felhasználása, függetlenül egy API oracle-ön kihasználva, képes tartós hatást gyakorolni egy sor iparágon keresztül, sőt a feltörekvő piacokon is” – mondta Paul Lentz, az Accuweather vezető üzleti fejlesztési alelnöke a Bitcoin.com News-nak küldött nyilatkozatában.

„Mint az egyik első nagy időjárási adat- és előrejelzési szolgáltató, amely belépett a blokklánc területére, egyedülálló rálátásunk van a piaci keresletre és használatra, ami erős alapokra helyez minket, amikor új növekedési lehetőségeket kutatunk, és azt, hogy hogyan tudjuk jobban kiszolgálni a felhasználókat.”

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Az Accuweather tavaly társult a Chainlinkkel, az API3 társalapítója szerint nagy szükség van a megbízható blokkláncalapú időjárási adatokra.
A blokklánc és az időjárási adatok koncepciója már néhány éve létezik, és az Accuweather tavaly felfedte, hogy partnerségre lépett a Chainlinkkel, hogy on-chain módon is nyújthasson időjárási adatokat.
Az amerikai vállalat akkor kifejtette, hogy egy Chainlink oracle csomópontot fog üzemeltetni.
A Dclimate nevű alkalmazás szintén onchain időjárási mérőszámokat szolgáltat, és az éghajlati adatok decentralizált hálózatának nevezi magát.
Heikki Vänttinen, az API3 társalapítója szerint nagy szükség van a megbízható időjárási adatokra.

„Ahogy a régi szervezetek és az új projektek egyaránt a blokklánc-technológia felé fordulnak a folyamatok fejlesztése vagy megújítása érdekében, az átlátható és megbízható adatok iránti igény óriási mértékben megnőtt, és az Accuweather kiváló példája annak az elkötelezettségnek, hogy értéket hozzon a decentralizált térbe – egyenesen a forrásból, közvetlenül a dappok számára” – mondta Vänttinen szerdán.

„Alig várjuk, hogy lássuk az Accuweather API pozitív hatásait az összes ágazatban, a biztosításoktól kezdve a metaverzum életszerű élményeiig”.

Olvastad már? Több kereskedőt vonzott az ETH/USD pár 2022 első negyedévében

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!