Június 1-jén a kereskedelmi időjárás-előrejelzéseket szolgáltató amerikai vállalat, az Accuweather bejelentette, hogy az API3 Airnode elhelyezésével az időjárási adatokat a blokklánc technológiához köti.

A vállalat elárulta, hogy együttműködik az API3 blokklánc oracle szolgáltatóval, így a webes API-szolgáltatók hozzáférhetnek majd az Accuweather onchain időjárási adataihoz.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Accuweather vezetője úgy véli, hogy a blokkláncalapú időjárási adatok „tartós hatást gyakorolhatnak számos iparágon keresztül.”

Az Accuweather szerint a cég saját API3 oracle csomópontját hostolja, hogy „zökkenőmentes Web3 wrappert biztosítson, amely lehetővé teszi a Web API szolgáltatók számára, hogy közvetlenül on-chain kínálják az Accuweather világszínvonalú időjárási adatait.”

A szolgáltatás lehetővé teszi a decentralizált alkalmazások (dapp) üzemeltetőinek, hogy az API3 Airnode infrastruktúrán keresztül hozzáférjenek az időjárási adatokhoz.

Mind az Accuweather, mind az API3 úgy véli, hogy a közös erőfeszítés lehetővé teszi az emberek számára a pontos időjárás-előrejelzések és a viharokhoz kötött figyelmeztetések használatát.

„Az Accuweather időjárási adatainak alkalmazása és felhasználása, függetlenül egy API oracle-ön kihasználva, képes tartós hatást gyakorolni egy sor iparágon keresztül, sőt a feltörekvő piacokon is” – mondta Paul Lentz, az Accuweather vezető üzleti fejlesztési alelnöke a Bitcoin.com News-nak küldött nyilatkozatában.

„Mint az egyik első nagy időjárási adat- és előrejelzési szolgáltató, amely belépett a blokklánc területére, egyedülálló rálátásunk van a piaci keresletre és használatra, ami erős alapokra helyez minket, amikor új növekedési lehetőségeket kutatunk, és azt, hogy hogyan tudjuk jobban kiszolgálni a felhasználókat.”

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Az Accuweather tavaly társult a Chainlinkkel, az API3 társalapítója szerint nagy szükség van a megbízható blokkláncalapú időjárási adatokra.

A blokklánc és az időjárási adatok koncepciója már néhány éve létezik, és az Accuweather tavaly felfedte, hogy partnerségre lépett a Chainlinkkel, hogy on-chain módon is nyújthasson időjárási adatokat.

Az amerikai vállalat akkor kifejtette, hogy egy Chainlink oracle csomópontot fog üzemeltetni.

A Dclimate nevű alkalmazás szintén onchain időjárási mérőszámokat szolgáltat, és az éghajlati adatok decentralizált hálózatának nevezi magát.

Heikki Vänttinen, az API3 társalapítója szerint nagy szükség van a megbízható időjárási adatokra.

„Ahogy a régi szervezetek és az új projektek egyaránt a blokklánc-technológia felé fordulnak a folyamatok fejlesztése vagy megújítása érdekében, az átlátható és megbízható adatok iránti igény óriási mértékben megnőtt, és az Accuweather kiváló példája annak az elkötelezettségnek, hogy értéket hozzon a decentralizált térbe – egyenesen a forrásból, közvetlenül a dappok számára” – mondta Vänttinen szerdán.

„Alig várjuk, hogy lássuk az Accuweather API pozitív hatásait az összes ágazatban, a biztosításoktól kezdve a metaverzum életszerű élményeiig”.

Olvastad már? Több kereskedőt vonzott az ETH/USD pár 2022 első negyedévében

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!