Mindössze két bányászgép nyereséges

-

A kriptopiaci válság közepette még a legújabb bányászgépek is nehezen hoznak nyereséget üzemeltetőiknek – derül ki az ASICMinerValue.com (AMV) bányászati adatokkal foglalkozó weboldal múlt heti, keddi jelentéséből.

Olvastad már? Űrutazás kriptopénzért – miért is ne?

Az AMV egy olyan oldal, amely valós idejű adatokat szolgáltat az ASIC-chipeket használó bányászgépek nyereségességével kapcsolatban. A minden percben frissülő weblap az aktuális villamosenergia-ár, a nehézség, a blokk jutalmak, valamint a kriptopénzek árai alapján határozza meg a becsült hozamot.

A cikk írásakor az oldal szerint az SHA-256 hash-sekre specializálódott (ilyen a BTC és a BCH is) ASIC-gépek közül mindössze kettő generál bármilyen profitot tulajdonosának. Mindkét modell 2018 októberében jelent meg, átlagosan pedig 58, illetve 21 dollárcent profitot hoznak naponta.

Forrás: ASICMinerValue.com December 11

A jelenleg leghatékonyabb gép az Ebit 11++, amelyet a kínai Ebang Communication hardvergyártó mutatott be, az ára pedig 2024 dollár.

Ahogy korábban már mi is beszámoltunk róla, a Bitmain bejelentette, miszerint bezárja izraeli fejlesztőközpontját, illetve elbocsátja ottani alkalmazottjait. A helyi médiajelentések a döntést a „jelenlegi helyzetnek” tulajdonították.

A Diar idén októberben, még a legutóbbi piaci visszaesés előtt is azt mondta, hogy a kriptobányászat csak a „nagyágyúknak” lehet jövedelmező – akiknek elég „mély” a zsebük, hogy fedezzék a növekvő villamosenergia-árakat.

A Cointelegraph idén novemberben publikált egy mélyre nyúló jelentést, amelyben az elhúzódó medve piac hatását elemezte a bányászatra, illetve a globális videokártyapiacra vetítve.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

4 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!