A kriptopiaci válság közepette még a legújabb bányászgépek is nehezen hoznak nyereséget üzemeltetőiknek – derül ki az ASICMinerValue.com (AMV) bányászati adatokkal foglalkozó weboldal múlt heti, keddi jelentéséből.

Olvastad már? Űrutazás kriptopénzért – miért is ne?

Az AMV egy olyan oldal, amely valós idejű adatokat szolgáltat az ASIC-chipeket használó bányászgépek nyereségességével kapcsolatban. A minden percben frissülő weblap az aktuális villamosenergia-ár, a nehézség, a blokk jutalmak, valamint a kriptopénzek árai alapján határozza meg a becsült hozamot.

A cikk írásakor az oldal szerint az SHA-256 hash-sekre specializálódott (ilyen a BTC és a BCH is) ASIC-gépek közül mindössze kettő generál bármilyen profitot tulajdonosának. Mindkét modell 2018 októberében jelent meg, átlagosan pedig 58, illetve 21 dollárcent profitot hoznak naponta.

Forrás: ASICMinerValue.com December 11

A jelenleg leghatékonyabb gép az Ebit 11++, amelyet a kínai Ebang Communication hardvergyártó mutatott be, az ára pedig 2024 dollár.

Ahogy korábban már mi is beszámoltunk róla, a Bitmain bejelentette, miszerint bezárja izraeli fejlesztőközpontját, illetve elbocsátja ottani alkalmazottjait. A helyi médiajelentések a döntést a „jelenlegi helyzetnek” tulajdonították.

A Diar idén októberben, még a legutóbbi piaci visszaesés előtt is azt mondta, hogy a kriptobányászat csak a „nagyágyúknak” lehet jövedelmező – akiknek elég „mély” a zsebük, hogy fedezzék a növekvő villamosenergia-árakat.

A Cointelegraph idén novemberben publikált egy mélyre nyúló jelentést, amelyben az elhúzódó medve piac hatását elemezte a bányászatra, illetve a globális videokártyapiacra vetítve.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!