A Bitcoin árfolyama jelenleg a legrosszabb időszakán esik át, több mint 80%-ot zuhanva legmagasabb árfolyamáról. Ez az arány azonban a kriptopénzekkel foglalkozó cégeket sem kímélte. Nem kivétel ez alól a Bitmain bányászóriás sem.

Olvastad már? A CEO szerint szárnyalni fog a bitcoin 2019-ben 

Egy izraeli újság, a Globes írta meg, hogy a kínai cég bezárta a Bitmaintech nevű leányvállalatát, melyet két éve alapított az izraeli Ra’ananaban. A cég megszűnése 23 alkalmazottat és a cég vezetőjét, Gading Glikberget érinti.

A Bitmain azt nyilatkozta, hogy az elbocsátások oka a már egy ideje tartó medvepiac, amely az év elején kezdődött, és mostanáig nem enyhült.

A cikk szerint Gilbert azt mondta alkalmazottainak:

„Az utóbbi hónapok megrázták a kriptopiacot, amely így arra kényszerítette a Bitmaint, hogy megvizsgálja kiadásait. A vállalat arra jutott, hogy alkalmazkodnia kell az újonnan kialakult helyzethez.”

A Bitmain fő terméke a kriptopénz-bányászgépek fejlesztése és értékesítése, az izraeli leányvállalat fő feladata pedig a mesterséges intelligencia és a Connect BTC bányászoldal fejlesztése volt, a Bitmain „Sophon” projekt égisze alatt.

Forrás: wikimedia.com

A Ra’anana-i iroda bezárása éles váltás azután, hogy júliusban a Bitmain megháromszorozta az izraeli iroda alkalmazottainak számát. Mikor megalakult, az leányvállalatnak még csak 15 alkalmazottja volt.

A Bitmain számos rossz üzleti döntést is hozott, mely a kirptopénzek áresésével együtt nagymértékű veszteségeket okozott a cégnek. Most épp azon dolgozik, hogy elvégezze a saját részvénykibocsátását. Ezen felül a cég vezetése is számos változáson esett át a közelmúltban.

Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!