Craig S. Wright, az a vitatott tudós és üzletember, aki azt állította, hogy valójában ő kezdeményezte a legnagyobb kriptopénz létrejöttét, most azt nyilatkozta a közösségi médián, hogy a bitcoin nem a pénz egy új formája, mindössze egy árucikk.

Olvastad már? Az árfolyamváltozás egy utóhatása

A bitcoin egy árucikk

Craig S. Wright, az a bitcoinrajongó, aki magát az egész őrület kezdeményezőjének tartja, Twitter-fiókján keresztül osztotta meg nézetét a bitcoin természetével kapcsolatban.

Azt írta:

„A megváltoztathatatlan főkönyv egy árucikk, megvan a maga értéke. A gond az, hogy sokan azt hiszik, bármi újat létrehozhatnak. Hogy a bitcoin a pénz egy új formája. Hát nem így van.”

Dr. Wright azon a véleményen van, hogy a bitcoin egy árucikk, amelynek termelése a tranzakciók főkönyvén, számítástechnikailag történik.

Szerinte így is kell rá tekinteni, nem pedig a pénz egy formájaként. Ebből kifolyólag senkinek nem kellene azt gondolnia, hogy bármi újat is létrehozott a kriptotérben.

A szakember azzal érvelt, hogy a bitcoinnal nem lehet mindig termékekért és szolgáltatásokért fizetni, illetve nincs globálisan elismerve helyi és nemzetközi ügynökségek által.

Ezen felül hitelezési célokra sem megfelelő. Azt állította, hogy egy árucikk szintén lehet törvényes fizetőeszköz, valamint az is lehetséges, hogy csereeszközként viselkedjen anélkül, hogy törvényes fizetőeszköz lenne.

A digitális valuták átláthatósága

Dr. Wright azt is elmondta, hogy a bitcoin túl átlátható ahhoz, hogy pénzként funkcionáljon, mivel ezzel a felhasználók több teret kapnak a korrupcióra – ez pedig szerinte az egyik ok, amiért a kormányok nem fogadták el nyíltan.

Érdekesnek tartjuk, miért lenne egyenes arányosság a korrupció és az átláthatóság között. Véleményünk szerint ez pont fordítva van.

A digitális valutákat úgy definiálja, mint a negatív irányítás béklyóinak lerázóit, és a szabadság visszaállítóit. Közben ragaszkodik ahhoz, hogy a szabadság a harc, a kriptopénz pedig az ideális csatafegyver.

Wright egyébként nagy tiszteletnek örvend társai körében, mivel megértette a kriptopiacot, és ragaszkodott ahhoz, hogy a „Bitcoin szabadság”, a bitcoin elfogadása pedig a szabadság elfogadása – amely abból származik, hogy felügyeletmentessé teszi a pénzt.

A pénz az évek során a hatalom kiszolgálójává vált: egy erősebb nemzet képes elnyomni vele egy kisebbet, illetve büntetésként felhasználni ellene. A bitcoinnal mindenki egyenlő, szabadon folytathat üzleti tevékenységet, mindenféle kétség vagy megfélemlítés nélkül.

Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!