Megismétlődik a történelem? Ha igen, a bitcoin ára 333.333 USD-re nőhet. Kriptojogi káosz az USA-ban. Kemény lesz a kriptotél, a fiatra viszont „orosz tél” vár. Signature Bank: határon átívelő fizetések már 30 másodperc alatt.

Olvastad már? A bitcoin nem egy új pénzforma, hanem egy árucikk

Megismétlődik a történelem? Ha igen, a bitcoin ára a 333.333 dollárt is elérheti

Bobby Lee, a hongkongi BTCC társalapítója szerint a bitcoin rakétaszerű kilövését mindig egy hosszú távú zuhanás előzi meg. Lee 2013 decemberére hivatkozik, amikor a bitcoin elérte akkori rekordértékét, majd 1.200 dolláron állapodott meg. Aztán a következő 13 hónapban 87,5 százalékot esett, 2015 januárjában pedig 150 dolláron talált stabil pontot.

Azóta nagyobb húzóerőre tett szert, így 2017 decemberére már a 20.000 dollárt is el tudta érni.

Lee azt állítja, hogy ha a történelem megismétlődik, a bitcoin a következő hónapban érheti el minimumát – 2.500 dollárt. A következő út már az egekbe vezet: 333.333 dollár 2021 végéig.

Kriptojogi káosz az Egyesült Államokban

Carol Goforth, az Arkansasi Egyetem jogi karának professzor asszonya nemrég publikált egy cikket arról, hogy a kriptopénzekkel kapcsolatos, különböző amerikai szervek előírásai több pontban is ellentmondásba ütköznek.

A zavar elsősorban abból ered, hogy különböző ügynökségek különbözőképpen kezelik a kriptót: az IRS például tulajdonként, a FINCEN pénzként, a CFTC árucikként, a SEC pedig értékpapírként. Ezen felül minden államnak megvannak a maga saját, kriptopénzeket illető törvényei.

A professzor asszony azt állítja, hogy a zavaros szabályozások akadályt jelentenek az innováció előtt. Szerinte valószínűtlen, hogy az USA bármely hatóság jogkörét is korlátozza. Ebből kifolyólag szükséges, hogy a különböző szabályozótestületek koordináltan hozzanak új szabályokat. Minél hamarabb, míg túl késő nem lesz.

Kemény lesz a kriptotél, a fiatra viszont „orosz tél” vár

Most, miközben a hideg kriptovilágban próbálunk védekezni, nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a fiat esetében sem túl fényesek a kilátások. Jelen korban a bitcoin igencsak érdekessé vált, ha figyelembe vesszük, hogy az értéktőzsde újra egy válság előtt áll.

A hírekből láthatjuk, hogy mi folyik Párizsban és más városokban: a tüntetők utcára léptek. A kormányok már nem bújhatnak el az adóemelés mögé, amelyre a pénzkibocsátás felelőtlen és felügyeletlen politikája miatt van szükség.

Donald Trump, amerikai elnök nemrég kijelentette, hogy a Federal Reserve „megőrült”, amikor megnövelte a kamatlábakat, a tőzsde falán pedig repedések keletkeztek. Számos ország már nem szeretné többé betartani a globális bankszabályokat, elfordulnak az amerikai dollártól, és saját nemzeti valutájukban kezdenek el számlázni.

Úgy néz ki, hogy a bankok összeomlásának veszélye katalizátorként szolgálna az emberek számára, hogy átvegyék az irányítást saját pénzügyi sorsuk felett. És ennél a pontnál kapnak majd fontos szerepet a kriptopénzek.

Signature Bank: Határon átívelő fizetések 30 másodperc alatt

Manapság határon átívelő fizetésekre a bankok általában a SWIFT platformját használják. Az utalások átlagosan 3-4 munkanapig tartanak, hétvégén pedig teljesen elérhetetlenek.

Erre a problémára kínál megoldást a Signature Bank, egy New York-i kereskedelmi pénzintézet. A trueDigitallal való együttműködésük során olyan új digitális fizetésekre szolgáló platformot indítanak, amely az Ethereum blokkláncára épül.

A „Signet” nevet viselő platform megkönnyíti az intézményi ügyfelek számára, hogy USD-ben történő fizetéseket hajtsanak végre, a nap 24 órájában, a hét 7 napján, ERC-20 tokenek segítségével úgy, hogy egy teljes tranzakció mindössze 30 másodpercig tart. A szolgáltatást jelenleg csak a bank ügyfelei használhatják, a jövőben azonban szeretnék kiterjeszteni más pénzintézetekre is.

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!