Ha az űrbe utazhatnál, és pár millióért eltölthetnél ott 12 éjszakát egy olyan luxushotelban, amely csak úgy lebeg az éterben, megtennéd? Ha most azonnal rohannál megvenni a jegyeket, nem késő: még csak 26 ember körözött le.

Olvastad már? Bitcoint is elfogad a szólásszabadságért küzdő közösségi háló 

Ők már mind befizették a maguk 9,5 millió dollárjukat. A projekt mögött az Orion Span Inc. áll, tervük pedig, hogy 4 éven belül elindítsák az Aurora nevet viselő űrhotelt vagy -állomást, ha úgy tetszik.

Űrutazás kriptopénzből

Bitcoin core, bitcoin cash, litecoin és ethereum – csak pár virtuális valuta, amellyel megvásárolhatjuk ezt az életre szóló kalandot. A kaliforniai vállalat szerint számukra természetes, hogy digitális eszközöket is elfogadnak átlagos emberek űrbe juttatásáért cserébe.

Ha kedvet kaptál egy kis mókára, egy kis repülésre, olvasd tovább!

Az Orion Span még idén áprilisban fogott hozzá az űrbéli luxushotel előkészítéséhez, elmondásuk szerint az első utazás 2022-ben valósulhat majd meg.

A szokatlan kirándulás 12 éjszakát tartalmaz. Eddig 26 ember fizette be a foglalót, a vállalat nyilatkozata szerint pedig ezek az űrhotel elindításától számított hat hónapon belül lesznek beválthatóak.

Milliomosok és milliárdosok a vendéglistán

Az Aurora állomás társbérlői között elsősorban multimilliomosok vannak. A zéró gravitáción túl a vendégeknek számos szórakozási lehetőség kínálkozik: többek között űrbéli kísérletezésekkel tehetik még emlékezetesebbé túrájukat, ezen túl a virtuális kényelem, az internet is elérhető lesz számukra.

Az Aurora állomás rendkívül sokoldalú, és azon felül, hogy egy hotel, számos más felhasználási lehetősége van. Teljes körű chartert kínálunk azoknak az űrügynökségeknek, akik embert akarnak pályára állítani az átlagár töredékéért – és csak azért kell fizetniük, amit valóban használnak.
– mondta Frank Bunger, az Orion Span vezérigazgatója.

Magánvállalatok versenye

Nem az Orion Span az első magáncég, amely embereket szeretne juttatni az űrbe. Elon Musk, aki kriptokörökben leginkább arról ismert, hogy Twitter-fiókjával többször is visszaéltek a csalók, például a SpaceX nevű vállalatán keresztül szeretné mindezt megvalósítani. Projektje, a Falcon 9 sikeresen halad, az első utasok pedig már sorban állnak a jegyért.

Hasonló kezdeményezést sürget a Virgin Galactic is, amely korábban indította el SpaceshipTwo nevet viselő projektjét – ezen belül állítanák pályára az első űrbe küldött kereskedelmi járművet. Az Orion Spanhoz hasonlóan, a vállalat itt is lehetővé teszi utasai számára a bitcoinnal való fizetést.

Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép estéd!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!