A Gab egy szélsőjobboldali közösségi médiaoldal azoknak, akik szólásszabadságot szeretnének. Most csütörtöktől az oldal elfogad bitcoint és litecoint is, mivel az fejlesztői szerint ez még több szabadságot biztosít nekik.

Olvastad már? A Coinbase bejelentette, hogy tovább mélyíti együttműködését a PayPallal 

Tiltólistások, figyelem!

Számos poszt, amely a Facebookon, Twitteren és hasonló oldalakon kitiltást eredményezne, a Gabon szabadon terjeszthető. Ez megadja felhasználóinak azt a fajta szabadságot, amelyben kimondhatják véleményüket – moderátorok szabályozása nélkül.

Több olyan híresztelés érkezett, miszerint az oldalt aktívan használja számos Twitterről kitiltott személy is: Alex Jones, Milo Yiannopoulos és Ann Coulter.

Ebből is látszódik, hogy a Gabon bárki szabadon kifejezheti merészebb gondolatait anélkül, hogy annak törlése miatt aggódnia kellene. Robert Bowers, aki 11 emberrel végzett egy Pittsburghi zsinagógában, szintén a Gab tagja volt.

Ámokfutása előtt az posztolta, hogy „bemegyek”. Az esemény vezetett ahhoz, hogy, a Paypal, a Godaddy, a Medium és számos egyéb cég megszüntette addigi kapcsolatát a közösségi oldallal.

A BTCPayt használják a Bitcoin és Litecoin fizetések feldolgozására

Miután számos neves cég is megszüntette a kapcsolatát a Gabbal, az oldal a BTCPayt használja Bitcoin és Litecoin fizetésekre. A választás azért esett erre a fizetésfeldolgozóra, mivel a Coinbase és Bitpay elutasította az oldallal való együttműködést.

Az olvasók immár kriptopénzekkel is előfizethetnek az használatért, 15, 30, 60, illetve 200 dolláros áron.

A Gab Twitteren erősítette meg, hogy mostantól kriptopénzeket is elfogadnak. Azt is hozzátették, hogy senki sem tilthatja le az új kriptoüzletüket. Az oldal szerint bankok, aktivisták és a média is azon dolgozik, hogy tiltólistára kerüljenek.

A kriptopénzekre azért esett a választásuk, mivel az oldal szerint ezek adják a legtöbb szabadságot számukra.

BTCPay, egy fizetésfeldolgozó platform, tranzakciós költségek nélkül

A BTCPay egy GitHubon megtalálható fizetési rendszer, mely segítségével tranzakciós költségek nélkül küldhetők kriptopénzek. Nincsenek köztes emberek és nem szükséges a vásárlók személyazonosságának igazolása sem, ennek következtében közvetlenül az eladó és vásárló tárcája között történik az utalás.

A Gabon kívül egyébként számos online üzletben lehet bitcoinnal fizetni, de elmondhatjuk, hogy ez az első közösségi közösségi oldal, amely kriptopénzeket is elfogad. Ezen kívül számos webshopban vehetünk bitcoinért könyveket, ételeket, sőt akár hitelt is fedezhetünk vele.

Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!