Minden pénzüket visszakaphatják az FTX tőzsde károsultjai, de ennek nem mindenki örül

-

A friss információk alapján az FTX tőzsde a kintlévőségeinek akár a 118%-át is kifizetheti a károsult ügyfeleknek, de a dolog nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.

Míg a csődeljárási folyamat eddig sem volt zökkenőmentes, a kriptopiac közelmúltbeli emelkedése megnövelte az FTX eszközeinek értékét, ami annak a lehetőségét veti fel, hogy az ügyfelek kártérítései meghaladhatják a kezdeti befektetéseiket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Azonban van egy csavar a történetben azoknak az ügyfeleknek, akik elégedetlenségüket fejezték ki az FTX teljes visszatérítést ígérő bejelentése ellenére.

Nagy veszteségeket szenvedtek az FTX felhasználói

Az FTX bukása után számos ügyfél, mint például Arush Sehgal és Acaena Amoros Romero, minden megtakarításukat elvesztették.

Azonban a kriptopiac ezt követő ralija, az FTX eszközeinek likvidálási erőfeszítései és a megtalált készpénz- és kriptovaluta-állomány visszaszerzése a sötét kilátásokat potenciális sikertörténetté változtatta.

Az FTX újonnan kinevezett vezetői, Jonh Ray irányításával olyan vagyoneszközöket találtak, mint a mesterséges intelligencia startup Anthropic-ban való részesedések eladása, hogy pótolják a Sam Bankman-Fried, az FTX alapítója által okozott veszteségeket.

A cég vagyona fedezheti a kárigényeket

Az FTX a különböző cégrészesedések eladása után jelentős összeget, akár 16,3 milliárd dollárt is összegyűjthet.

Ez meghaladja a mintegy 11 milliárd dolláros összeget, amellyel az ügyfeleknek és más magánhitelezőknek tartozik, így a legtöbbjük 118%-os arányban kaphatja vissza eredeti FTX számlájuk értékét.

A kormányzati szabályozók azonban várhatóan csak a követeléseik töredékét fogják megkapni, míg a cég részvényesei valószínűleg kifizetés nélkül maradnak, ami a csődeljárások során általános gyakorlatnak számít.

Általában a hitelezők csak a tartozás töredékét kapják meg, de az FTX esete kivételnek ígérkezik.

A várt kifizetések, amelyek szokatlanul gyors fordulatot jelentenek, várhatóan az idei év későbbi részében kezdődnek meg.

Vannak még vitás kérdések

A pozitív kilátások ellenére azonban néhány FTX-ügyfél továbbra is elégedetlen a javasolt tervvel.

A Bloomberg szerint több mint 80 magánszemély fogalmazta meg aggályait a csődbíróságnak, bírálva John Ray, az FTX vezérigazgatójának döntéseit, beleértve a számlájuk értékelését is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Arush Sehgal, a hitelezői bizottság tagja körülbelül 1500 magánszemély támogatását kapta meg, akik hasonló nézeteket vallanak, ami az FTXvote nevű kezdeményezés elindításához vezetett, amelynek célja az ügyfelek összefogása a kárpótlási tervvel szemben.

Azonban az ügy végkimenetele az FTX számlatulajdonosok szavazásától és John Dorsey csődbíró által a hitelezői észrevételek figyelembevételétől függ majd.

Az egyes ügyfelek elégedetlensége ellenére a csődeljárás jelentős mérföldkőnek számít a helyreállítás szempontjából, még akkor is, ha nem minden elvárás teljesül.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Shiba Inu (SHIB) lassú tempója kiemeli az RCO Finance (RCOF) mint új kripto versenytársat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Notcoin (NOT) árelemzés: A kriptopiac feltörekvő játékosa

A Notcoin, egy népszerű Telegram-alapú kriptopénz, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó árfolyam-emelkedésen ment keresztül. Ez az emelkedés a kereskedési volumen lenyűgöző növekedésével jár együtt, amely...

A Cardano a 20-napos EMA alatt – 10 %-os csökkenés jele lehet a…

A Cardano (ADA) június 7-én a 20 napos exponenciális mozgóátlaga (EMA) alá esett, és azóta közel 10%-kal csökkent az értéke. A CoinMarketCap szerint a cikk írásakor...

Mexikó 3. leggazdagabb embere a bitcoin vásárlását javasolja

Ricardo Salinas Pliego, a Salinas csoport elnöke és Mexikó harmadik leggazdagabb embere határozottan támogatja a Bitcoint. A befektetőket az úttörő kriptovaluta vásárlására buzdítja. A mexikói milliárdos...

A jövedelemadó eltörlését javasolja Donald Trump

Donald Trump amerikai elnökjelölt és korábbi 45. elnök azt az ötletet vetette fel, hogy az országban szüntessék meg a jövedelemadót, és azt vámokkal helyettesítsék. Június 13-án...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!