A Bitcoin és a Coinbase viszonya – Több mint 1 milliárd dollárnyi BTC költözött és még több…

-

Egy friss elemzés egy bizonyos tőzsdéről történő Bitcoin-kiáramlás következetes mintázatát azonosította.

Ezeket a kiáramlásokat több hónapon keresztül figyelték meg. Ez a mintázat hozzájárult ahhoz, hogy a Bitcoin rekord nettó kiáramlásokat jegyezzen, és ugyanez egybeesett azzal, hogy a Bitcoin 66.000 dollárig emelkedett az árfolyamgrafikonokon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin kiáramlási mintázata

A CryptoQuant friss adatai május 15-én 16.021 Bitcoin jelentős kiáramlását mutatták ki a Coinbase-ről.

bitcoin
Forrás: X

Míg egy ilyen kiáramlás talán nem keltene azonnal aggodalmat, a további elemzés egy olyan mintát tárt fel, amely február óta következetes.

Ezen időszak alatt hét kiáramlás haladta meg a 15.000 BTC-t, ami egy észrevehető mintát hozott létre a tőzsdén.

A legutolsó kiáramlási epizód értéke meghaladta az 1 milliárd dollárt, figyelembe véve a BTC május 16-i, 66.000 dollár feletti sajtókori árfolyamát.

És, ugyanez az általános volumenek figyelemre méltó emelkedése közepette történt.

A Bitcoin rekord nettó kiáramlást tapasztal

A CryptoQuant által a Bitcoin kiáramlási grafikonjának elemzése május 15-én jelentős kiáramlási hullámot mutatott, ami hetek óta a legmagasabb szintet jelezte.

A kiáramlási volumen meghaladta az 55.217 BTC-t, ami több mint 3,6 milliárd dollárnak felel meg.

Erre a kiáramlási szintre március 28. óta nem volt példa, ami egybeesett azzal az időszakkal, amikor a Bitcoin ára 70.000 dollár körül volt.

A BTC ráadásul május 15-én regisztrálta az elmúlt hónapok legmagasabb nettó kiáramlását, ahogyan azt a tőzsdei nettó kiáramlási grafikon is mutatja.

A nettó áramlás több mint -23.359 BTC volument regisztrált, ami azt jelzi, hogy a jelentős kiáramlások minden tőzsdén meghaladták a beáramlásokat.

Ekkora negatív netflow szintre 2023 decembere óta nem volt még példa. A szerkesztés idején a kiáramlások továbbra is domináltak a tőzsdei áramlások felett, ami arra utal, hogy a BTC folyamatosan elmozdul a tőzsdékről.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A BTC újra a 66.000 dolláros árfolyam tartományba lépett.

A Bitcoin árfolyam május 15-én 7,65%-kal emelkedett, ami a cikkünk készítésének időpontjában 66.244 dollárig lökte fel a bitcoin árfolyamát.

Ez az április 12. körüli, e szint alá történő csökkenése óta nem látott ársávba való visszatérést jelentette.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Emellett ez a közelmúltbeli ármozgás a Bitcoin Relatív Erősség Indexét (RSI) a semleges zóna fölé lökte.

Az RSI elemzése valójában azt mutatta, hogy több hétnyi e küszöbérték alatti tartózkodás után 50 fölé emelkedett. Az RSI ezen elmozdulása pozitív jelként értelmezhető a Bitcoin bikái számára.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Polygon (MATIC) ára 30-40%-os rallyra van berendezkedve

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Notcoin (NOT) árelemzés: A kriptopiac feltörekvő játékosa

A Notcoin, egy népszerű Telegram-alapú kriptopénz, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó árfolyam-emelkedésen ment keresztül. Ez az emelkedés a kereskedési volumen lenyűgöző növekedésével jár együtt, amely...

A Cardano a 20-napos EMA alatt – 10 %-os csökkenés jele lehet a…

A Cardano (ADA) június 7-én a 20 napos exponenciális mozgóátlaga (EMA) alá esett, és azóta közel 10%-kal csökkent az értéke. A CoinMarketCap szerint a cikk írásakor...

Mexikó 3. leggazdagabb embere a bitcoin vásárlását javasolja

Ricardo Salinas Pliego, a Salinas csoport elnöke és Mexikó harmadik leggazdagabb embere határozottan támogatja a Bitcoint. A befektetőket az úttörő kriptovaluta vásárlására buzdítja. A mexikói milliárdos...

A jövedelemadó eltörlését javasolja Donald Trump

Donald Trump amerikai elnökjelölt és korábbi 45. elnök azt az ötletet vetette fel, hogy az országban szüntessék meg a jövedelemadót, és azt vámokkal helyettesítsék. Június 13-án...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!