Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

-

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték.

A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte a kriptopénz-iparág legutóbbi szenátusi győzelmét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„A Wall Street a Bitcoint akarja, a képviselőház a Bitcoint akarja, és most a szenátus is a Bitcoint akarja” – tette közzé az X közösségi hálózaton.

bitcoin
Forrás: X

A szenátus csütörtökön 60:38 arányban megszavazta az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) által bevezetett, ellentmondásos „SAB 121” bulletin megsemmisítését.

A szenátus többségi vezetője, Chuck Schumer (D-New York), valamint több demokrata is csatlakozott a republikánusokhoz, hogy az SEC útmutatását lelőjék.

A Digitális Kamara, a vezető blokklánc kereskedelmi szövetség „izgatottan” ünnepelte a SAB 121 megsemmisítését célzó határozat elfogadását.

A Compound Labs Robert Leshner úgy jellemezte ezt, mint „az első a sok közül” a kriptopénz-iparág számára elért jogalkotási győzelmek közül.

Az vitatott szabály előírja, hogy a kriptoeszközöket őrző bankoknak azokat kötelezettségként kell nyilvántartaniuk a saját mérlegükben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A bírálók azzal érveltek, hogy ez lehetetlenné tenné a bankok számára a digitális eszközök letétkezelési szolgáltatását.

Austin Campbell, a Zero Knowledge Consulting alapítója és ügyvezető partnere szerint a SEC által egyoldalúan elfogadott szabály esetleg sértené a kriptotulajdonosok jogait.

„Nincs gazdasági indoka annak, hogy tőkét tartsanak olyan eszközökkel szemben, amelyek nem a cég tulajdonában vannak, és egyértelműen csak azért tették, hogy megakadályozzák, hogy a szabályozott pénzügyi szervezetek letétkezelési szolgáltatásokat nyújtsanak” – mondta.

Továbbá megjegyezte, hogy ez az iránymutatás a nem szabályozott letétkezelőknek kedvez.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Így lehet felismerni és távolról elkerülni a hamis Binance Launchpool tokeneket

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!