Minden, amit tudnod kell a Mithril indulásáról

-

A Proof-of-stake (Pos) blokkláncon a Cardano (ADA) július 30-án elindította a Mithril nevű stak-alapú protokollt a mainnet-en, ami kulcsfontosságú lépés a sebesség és a hatékonyság növelése irányába az egész hálózaton.

A Mithril magyarázata

A Mithril frissítés célja, hogy csökkentse a csomópontok és a blokklánc közötti szinkronizáláshoz szükséges időt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a blokklánc aktuális állapotát a teljes előzmények lekérdezése nélkül kapják meg.

A teljes csomópont futtatása, amely a blokklánc teljes másolatának letöltésével és érvényesítésével jár, erőforrás-igényes és időigényes üggyé vált.

A Cardano fejlesztőjének, Input Outputnak egy nemrégiben megjelent blogbejegyzése szerint a blokklánc mérete közel 100 GB-ra nőtt.

A Mithril protokoll a stake-alapú aláírás-technológiával jön megoldásként.

Az „aláíró” csomópontok a stake alapján úgy vesznek részt a folyamatban, hogy aláírásukkal validálják a Cardano blokklánc teljes állapotának pillanatfelvételeit.

Ezeket az aláírt pillanatfelvételeket ezután egy aggregátor csomópont gyűjti össze, amely egyesíti őket, és létrehozza a kapcsolódó tanúsítványokat.

Kérésre ezek a pillanatfelvételek és tanúsítványok átkerülnek az ügyfélcsomóponthoz, amely azokat a Cardano teljes csomópont helyreállításához használja.

A folyamat így jelentősen csökkenti a teljes csomópont létrehozásához szükséges időt és erőforrásokat.

Ezenfelül megszünteti annak szükségességét, hogy a könnyű pénztárca-interakciókhoz harmadik félre támaszkodjunk.

Az ADA számára a dolgok továbbra is mérsékeltek maradnak

A technológiai frissítés a Santiment szerint nem eredményezett azonnal árnövekedést az ADA számára.

A cikk írásakor a token 0,3128 dolláron cserélt gazdát, ami 0,7%-os csökkenést jelent a 24 órás időszakban.

Az ADA az elmúlt héten visszafogottan mozgott, 0,5%-os marginális veszteséget könyvelhetett el.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ugyanakkor hónapról-hónapra (MoM) vetítve a token grafikonja optimizmust sugallt, 9,5%-os nettó nyereséggel.

A Mithril elindítása ellenére a hálózat fejlesztési aktivitása július folyamán csökkenő tendenciát mutatott.

Ez okozhat némi problémát, mivel a befektetők aktívan értékelik a fejlesztői erőfeszítéseket, mielőtt tőkebefektetést eszközölnének egy blokkláncba.

cardano
Forrás: Santiment

Az ADA közösségi megemlítési számai a kripto-központú csoportokban enyhén emelkedtek, ami arra utal, hogy a Mithrilnek sikerült kiváltania a kíváncsiságot a hálózat és a coin körül.

Forrás: Santiment

Olvastad már? A hihetetlen 30.000 dolláros Bitcoin árszint

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!