Millió dolláros díj mellett utaltak az Ethereum blokkláncán – kétszer is

-

Másodszor is olyan tranzakciót erősítettek meg az Ethereum blokkláncán, amelyért 2,6 milliós gas díjat fizettek, összezavarva ezzel a kriptoközösséget.

Másodszor is hihetetlenül magas, 2,6 millió dollár tranzakciós díj mellett erősítettek meg egy tranzakciót az Ethereum blokkláncán.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Mindez kevesebb mint 24 órával azután történt, hogy 0,55 ETH-t utaltak hasonló díj mellett a hálózaton. Mindkét tranzakció pontosan 10.668,73 ETH tranzakciós díjat tartalmazott.

Pénzmosás kizárva

Ezen rejtélyes tranzakciók híre a szélesebb közösséghez is eljutott, sokan pénzmosásra vagy egy kirúgott tőzsdealkalmazott revansára gyanakodtak.

Mindkét tranzakció egyazon címről származott, a blokkokat azonban más bányászok fűzték fel a láncra, amely csökkenti annak a lehetőségét, hogy a tranzakciókat pénzmosásra vagy adócsalásra szerették volna felhasználni.

Egy kis hiba?

A tranzakció a Bitfly Ethermine ETH-poolhoz került, amely azonnal megpróbálta felkeresni a küldőt a Twitteren keresztül:

A Bitfly csapata azt mondta, együtt fognak működni a küldővel, hogy megoldják ezt a problémát, és úgy vélik, mindez csak egy tévedés lehetett.

Az Ethereum-társalapító Vitalik Buterin elárulta, hogy az a protokollfrissítés, amely révén nem lesz többé szükség a díj manuális beállítására, csökkentheti majd annak a lehetőségét, hogy ilyen problémák a jövőben előfordulhassanak.

„Biztos egy tévedés volt. Arra számítok, hogy az EIP 1559 majd nagyban lecsökkenti az ilyen dolgok megtörténésének arányát azáltal, hogy nem lesz többé szükség a díj manuális beállítására.”

Spekulációk

A misztikumot fokozandó egy Twitter-felhasználó megemlítette, hogy a tranzakciót nem a hagyományos Ethereum-tranzakciókhoz hasonlóan közvetítették a hálózat felé, ez a hír azonban még megerősítésre vár.

Sebastian Bürgel a Hoprnet magánélet-védelemre szakosodott vállalat társalapítója szerint a tranzakciók egy pénzmosó bot bugja révén jöhettek létre. Erre utal egyébként a küldő számlájáról származó tranzakciók rendszeressége.

Ezt a második tranzakciót már más címre küldték, mint az elsőt, és két, 45 napja lebonyolított 5 ETH-s tranzakción túl a fogadócímet nem használták. A cikk írásakor a 350 ETH továbbra is a tárcában van.

Olvastad már? A bitcoin fundamentális növekedéseket tudhat maga mögött

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Credit: BeatingBetting.co.uk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!