CZ szerint a kriptotőzsdéknek „globális gondolkodásmódra” van szükségük

-

A kriptotőzsde vezérigazgatója kifejtette azt a négy kulcsfontosságú kritériumot, amelyet egy valóban globális vállalkozás felépítése érdekében szükséges követni.
A Cointelegraph által nemrégiben készített interjúban a Binance-vezérigazgató Changpeng Zhao, másnéven CZ, szakértelmét kölcsönözte a globális kriptotőzsdék létrehozásával kapcsolatban, és felvázolt négy kulcsfontosságú kritériumot, amelyeket szükséges betartani a siker biztosítása érdekében.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A „globális gondolkodásmód” kikerülhetetlen

CZ hangsúlyozta, hogy a „globális gondolkodásmód”-ot nem kerülhetik el, ugyanis számos olyan kriptotőzsde létezik, amely „globális”-nak vallja magát, általában mégis csak egy adott régióra fókuszál, ezáltal jelentősen korlátozva jelenlétét a nemzetközi piacon.
„Először is azt hangsúlyoznám, hogy szükség van a globális gondolkodásmódra. Számos kriptotőzsde azt állítja, hogy globális tőzsdeként működik, de ha alaposan megvizsgáljuk őket, észrevesszük, hogy csak egy adott régióra összpontosítanak, amely általában olyan helyet jelent, ahol a csapatuk nagy része van jelen.”
Termékeik és ügyfélszolgálatuk csak egy-két nyelven elérhető, illetve offline eseményeket csak a saját régiójukon belül szerveznek. Természetesen ennek eredményeként a legtöbb felhasználójuk is abból a bizonyos régióból származik.
A „valódi globális gondolkodásmód” elérése azonban önmagában is felettébb nehéz feladat, folytatta CZ:

„Ha az alapítók nem éltek és dolgoztak a világ több pontján, nagyon nehéz lesz átfogó, globális képet alkotniuk. Ha valaki mégis rendelkezik ezzel a globális gondolkodásmóddal, a végrehajtás a következő lépés. Ez azonban szintén nagyon nehéz.”

Négy lépésre a sikertől

Zhao továbbá négy kulcsfontosságú elemet fogalmazott meg, amelyekre a kriptovállalkozásoknak a globálissá válás érdekében muszáj összpontosítaniuk.
Az első egy fenntartható üzleti modell kialakítása. „Mielőtt egy vállalat jelentősen növekedne vagy a világban terjeszkedne, az üzlettulajdonosoknak át kell értékelniük, hogy van-e sikeres üzleti modelljük egyértelmű jövedelmezőséggel” – magyarázta CZ.
A másik fő tényező a közönségük preferenciáinak ismerete, amelyek a régiótól függően jelentősen eltérőek lehetnek. Továbbá az is fontos, hogy képesek legyenek biztosítani a szolgáltatások személyre szabhatóságát:

„Amikor egy vállalat több piacon is jelen van, biztosítania kell, hogy a termékkínálat igazodjon a helyi piacokhoz, valamint továbbra is értéket és ösztönzéseket kell nyújtania a felhasználók számára, hogy azok ne hátráljanak ki az üzletből. Ugyanez vonatkozik a kriptotőzsdékre. Gyorsan alkalmazkodnunk kellene a változásokhoz, illetve folytatnunk kell az innovatív termékek fejlesztését és előállítását, hogy azok megfeleljenek a helyi piacok különféle és megnövekedett igényeinek.”

CZ szerint a felhasználókkal való kapcsolattartás és a felelősségvállalás elismerése az ügyfelek előtt szintén kulcsfontosságú.

„Egy globális kriptotőzsdének szorosan együtt kell működnie a helyi kormányzatokkal, illetve a szabályozó ügynökségekkel annak érdekében, hogy a helyi felhasználók mindenféle aggodalom nélkül kereskedhessenek a platformon. Egy centralizált tőzsde letéti szolgáltatásokat nyújt rengeget alap számára, valamint tárolja a felhasználók személyes adatait. Ebből kifolyólag a technológiai és biztonsági rendszereit szükséges folyamatosan optimalizálnia a felhasználók vagyonának és adatainak biztonságos megőrzése érdekében.”

CZ pedig végül azt a megjegyzést tette, hogy a kriptotőzsdék ágazata még gyerekcipőben jár, különösen a hagyományos pénzügyi piacokhoz hasonlítva.
„1 000 ember között nagyjából csupán egyetlen kriptofelhasználót találnánk,” – jegyezte meg, és hozzátette, hogy az elterjedtségük még mindig elég alacsony.
Ezért tehát CZ szerint az iparág vezető szereplőinek „vállalniuk kell a felelősséget az ágazat kiépítéséért, az iparág színvonalának javításáért, a kriptovaluták jelentős elterjedéséért és a kriptoipar általános növekedéséért”.
CZ kifejtette, hogy ez nem egy egyetemes terv a globális jelenlétért harcoló kriptotőzsdék számára, ugyanis az új kihívások általában akkor merülnek fel, amikor az üzlet terjeszkedik és növekszik.
Véleménye szerint az a képesség, hogy „folyamatosan alkalmazkodjanak a változásokhoz, előtérbe helyezzék a felhasználókat és biztosítsák a jövedelmezőséget” segíti a vállalkozásokat a hosszú távú fejlődésben.

A Binance jelenléte világszerte

A Binance – volumenét tekintve – a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, bár néhány versenytársa ezt vitathatónak találná.
Az eredetileg Kínában, a 2017-es év általános tiltása előtt megalapított Binance haladéktalanul a tengerentúlra költözött, és a székhelye jelenleg a Kajmán-szigeteken és a Seychelle-szigeteken található.
Csapata több mint 40 országban van jelen, és több mint 20 nyelven elérhető termékeket fejleszt ki, így ez az iparág egyik legglobálisabb vállalkozása. Állítólag több mint 15 millió ügyfelet szolgál ki.
Ami a terjeszkedést illeti, CZ májusban az afrikai kontinenst kiaknázatlan környezetnek nevezte.

Olvastad már? 1,3 milliárd dollárnyi bitcoin mozdult meg, vajon miért?

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin a legjobb dolog, amit birtokolhatsz

A Bitcoin (BTC) spot ETF jóváhagyása óta a kriptók királya továbbra is a figyelem középpontjában áll. Mivel egyre több intézményi befektető lép be a kriptopiacokra, felmerül...

Így haladta meg a Solana NFT piaca az Ethereum piacát

A Solana (SOL) az elmúlt hónapban ismét felülmúlta versenytársait, például az Ethereumot (ETH) az NFT területen. Nos, bár ez első pillantásra optimistának tűnik, lehet, hogy...

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!