Körülbelül 4000 tőzsdén kívüli kereskedéshez köthető kínai bankszámlát fagyasztották be a kínai hatóságok.

Az 8BTC hétfői cikke alapján a rendőrség több ezer OTC-kriptokereskedő bankszámláját fagyasztották be a Kuangtung tartományban.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ez egy nagyobb vizsgálat része, amely olyan illegális tevékenységek után nyomoz, mint a szerencsejátékok és a pénzmosás. Ezeket a tevékenységeket gyakorta lehet tőzsdén kívüli kriptokereskedéshez kötni a tether stabilkoinon keresztül.

A cikk szerint a hatóságok csütörtökön kezdték zárolni a bankszámlákat. Egy kereskedő azt mondta, hogy az ő számláját is befagyasztották, miután kriptopénzt vásárolt egy ismert, megbízható tőzsdén.

A befagyasztott számlák közül nem mindegyik vett részt illegális tevékenységben, így ismét megnyithatják őket, ha a vizsgálat során nem találnak semmilyen illegális tevékenységet.

A helyi rendőrség próbálja gyakorolni a blokkláncelemzés eszközeit, hogy követni tudja a láncon történtő tranzakciókat.

Kriptopénzek, mint a pénzmosás eszközei

A kriptotranzakciókat nem állíthatják meg a hatóságok, és a tárcákat nem feltétlenül kell személyazonossághoz kötni, mint a bankszámlákat. Emiatt a kriptopénzeket előszeretettel használják pénzmosásra a technológiában jártas bűnözők.

Az IntSights adatelemzési cég szerint a kriptopénzeket egyre többet használják pénzmosásra Latin-Amerikában.

Májusban letartóztattak egy ausztrál nőt, miután készpénzért bitcoint árult. Azzal vádolják, hogy már 2017 óta pénzmosást folytat.

Olvastad már? A bitcoin fundamentális növekedéseket tudhat maga mögött

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂