4000, kriptopénzekhez köthető kínai bankszámlát fagyasztottak be

-

Körülbelül 4000 tőzsdén kívüli kereskedéshez köthető kínai bankszámlát fagyasztották be a kínai hatóságok.
Az 8BTC hétfői cikke alapján a rendőrség több ezer OTC-kriptokereskedő bankszámláját fagyasztották be a Kuangtung tartományban.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ez egy nagyobb vizsgálat része, amely olyan illegális tevékenységek után nyomoz, mint a szerencsejátékok és a pénzmosás. Ezeket a tevékenységeket gyakorta lehet tőzsdén kívüli kriptokereskedéshez kötni a tether stabilkoinon keresztül.
A cikk szerint a hatóságok csütörtökön kezdték zárolni a bankszámlákat. Egy kereskedő azt mondta, hogy az ő számláját is befagyasztották, miután kriptopénzt vásárolt egy ismert, megbízható tőzsdén.
A befagyasztott számlák közül nem mindegyik vett részt illegális tevékenységben, így ismét megnyithatják őket, ha a vizsgálat során nem találnak semmilyen illegális tevékenységet.
A helyi rendőrség próbálja gyakorolni a blokkláncelemzés eszközeit, hogy követni tudja a láncon történtő tranzakciókat.

Kriptopénzek, mint a pénzmosás eszközei

A kriptotranzakciókat nem állíthatják meg a hatóságok, és a tárcákat nem feltétlenül kell személyazonossághoz kötni, mint a bankszámlákat. Emiatt a kriptopénzeket előszeretettel használják pénzmosásra a technológiában jártas bűnözők.
Az IntSights adatelemzési cég szerint a kriptopénzeket egyre többet használják pénzmosásra Latin-Amerikában.
Májusban letartóztattak egy ausztrál nőt, miután készpénzért bitcoint árult. Azzal vádolják, hogy már 2017 óta pénzmosást folytat.

Olvastad már? A bitcoin fundamentális növekedéseket tudhat maga mögött

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!