4000, kriptopénzekhez köthető kínai bankszámlát fagyasztottak be

-

Körülbelül 4000 tőzsdén kívüli kereskedéshez köthető kínai bankszámlát fagyasztották be a kínai hatóságok.
Az 8BTC hétfői cikke alapján a rendőrség több ezer OTC-kriptokereskedő bankszámláját fagyasztották be a Kuangtung tartományban.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ez egy nagyobb vizsgálat része, amely olyan illegális tevékenységek után nyomoz, mint a szerencsejátékok és a pénzmosás. Ezeket a tevékenységeket gyakorta lehet tőzsdén kívüli kriptokereskedéshez kötni a tether stabilkoinon keresztül.
A cikk szerint a hatóságok csütörtökön kezdték zárolni a bankszámlákat. Egy kereskedő azt mondta, hogy az ő számláját is befagyasztották, miután kriptopénzt vásárolt egy ismert, megbízható tőzsdén.
A befagyasztott számlák közül nem mindegyik vett részt illegális tevékenységben, így ismét megnyithatják őket, ha a vizsgálat során nem találnak semmilyen illegális tevékenységet.
A helyi rendőrség próbálja gyakorolni a blokkláncelemzés eszközeit, hogy követni tudja a láncon történtő tranzakciókat.

Kriptopénzek, mint a pénzmosás eszközei

A kriptotranzakciókat nem állíthatják meg a hatóságok, és a tárcákat nem feltétlenül kell személyazonossághoz kötni, mint a bankszámlákat. Emiatt a kriptopénzeket előszeretettel használják pénzmosásra a technológiában jártas bűnözők.
Az IntSights adatelemzési cég szerint a kriptopénzeket egyre többet használják pénzmosásra Latin-Amerikában.
Májusban letartóztattak egy ausztrál nőt, miután készpénzért bitcoint árult. Azzal vádolják, hogy már 2017 óta pénzmosást folytat.

Olvastad már? A bitcoin fundamentális növekedéseket tudhat maga mögött

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitget elemzője megjósolja a bikapiac következő csúcsát

A BTC és az ETH implikált volatilitása az opciós piac szemszögéből nézve jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, különösen az egy hónapon belül lejáró opciók esetében,...

A kis befektetésektől a korai nyugdíjazásig – Hogyan építsd fel álmaid kriptoportfólióját 2024-ben?

Vendégbejegyzés Az erős kriptoportfólió felépítése pénzügyi szabadsághoz és a korai nyugdíjba vonulás lehetőségéhez vezethet. A 2024-es bikafutás jelenleg is zajlik, a hozzáértő befektetések aktuálisabbak, mint valaha. Ebben az...

Az Ethereum 3.000 dollár körül küzd, mivel a short pozíciók megugrottak

A május 7-én tapasztalt árfolyamcsökkenés után az Ethereum (ETH) több likvidálást tapasztalt a long pozíciókban. Következésképpen több kereskedő döntött a short pozíciók mellett. A megnövekedett shortolási...

Közeledik az altcoin szezon, és híres szakértők adják le a tippeket

Vendégbejegyzés A terület szakértői úgy vélik, hogy az alternatív kriptopénzek növekedési időszaka közeledhet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a rajongók és a befektetők számára egyaránt létfontosságúvá válik annak...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!