Mike Novogratz szerint már nem zuhan tovább a bitcoin

-

Mike Novogratz, a Goldman Sachs volt partnere, és a Galaxy Digital kriptobank alapítója nem számít további bitcoinárcsökkenésre – derül ki a Bloombergnek adott interjújából.

Olvastad már? A Weiss értékelése szerint itt az idő bitcoint venni

A Bloomberg Televisionnek mondta el, miszerint a bitcoin ára már nem igazán fog ennél lejjebb menni, még a jelenlegi piaci „összeomlás” ellenére sem. Novogratz szerint az árfolyam 3000 és 6000 dollár között fog beállni a közeljövőben.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy a „macro trading” mára már sokkal érdekesebbé vált, mint a digitális eszközök piaca. Ez a fajta kereskedés a fedezeti alapok által alkalmazott kereskedési stratégia egy típusa.

A kereskedők egy közös alapba dobják össze vagyonjaikat, amelyet egy vagyonkezelő általában magasan volatilis eszközökbe fektet.

„Nagyon izgalmas szakaszába léptünk a makrokereskedésnek. A kriptopénzek piaca jelenleg kevésbé érdekes. Hosszú éveken keresztül ez a tendencia épp fordított volt.”

A befektető azt is hozzátette, hogy „elég biztos” abban, hogy a bitcoin a vagyontárolás egy digiális formája lesz amellett, hogy egy világszintű számítógépes rendszer és az internet 3.0 alapját képezi.

Nézetei szerint nagyon sok minden kerül majd tokenizlásra a közeljövőben, mint például társaságok, pénzügyi alapok és akár művészeti tárgyak is.

A közösség kijózanodott

December elején Novogratz még egy „metadon klinikához” hasonlította a kriptopiacot. Úgy írta le a bitcoin 2017-es növekedését, mint egy kábítószert. Úgy nevezte a majdnem 20.000 dollárt elérő árfolyam időszakát, mint egy spekulatív őrületet.

Hozzátette, hogy most jóval józanabb a „közönség”, mivel eltűnt a kábítószerük. Annak idején azt mondta, hogy a félelem és pesszimizmus vezeti a piacot. Akkor ugyanis sok ember gondolta úgy, hogy a vezető kriptopénz el fog tűnni a süllyesztőben.

A kriptokörökben népszerű befektető novemberben még 2019-re saccolta a kriptopénzek újbóli megmozdulását. Úgy véli, hogy a pénzügyi intézmények ahelyett, hogy kriptoalapokba fektetnének, elkezdik majd magát a kriptopénzeket felvásárolni.

Mostanában egyre többször kerül előtérbe a különböző materiális és immateriális javak tokenizálása. Korábban magyar berkekben a Kriptoworld számolt be róla, hogy a csehek – sok egyéb kriptovilágbeli kezdeményezéseikkel – már ebben is az élen járnak. A XIXOIO vállalatról, illetve az ICO-tól jóval biztonságosabb IPCO-ról ebben a cikkben olvashattok bővebben.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

4 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!