Mike Novogratz, a Goldman Sachs volt partnere, és a Galaxy Digital kriptobank alapítója nem számít további bitcoinárcsökkenésre – derül ki a Bloombergnek adott interjújából.

Olvastad már? A Weiss értékelése szerint itt az idő bitcoint venni

A Bloomberg Televisionnek mondta el, miszerint a bitcoin ára már nem igazán fog ennél lejjebb menni, még a jelenlegi piaci „összeomlás” ellenére sem. Novogratz szerint az árfolyam 3000 és 6000 dollár között fog beállni a közeljövőben.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy a „macro trading” mára már sokkal érdekesebbé vált, mint a digitális eszközök piaca. Ez a fajta kereskedés a fedezeti alapok által alkalmazott kereskedési stratégia egy típusa.

A kereskedők egy közös alapba dobják össze vagyonjaikat, amelyet egy vagyonkezelő általában magasan volatilis eszközökbe fektet.

„Nagyon izgalmas szakaszába léptünk a makrokereskedésnek. A kriptopénzek piaca jelenleg kevésbé érdekes. Hosszú éveken keresztül ez a tendencia épp fordított volt.”

A befektető azt is hozzátette, hogy „elég biztos” abban, hogy a bitcoin a vagyontárolás egy digiális formája lesz amellett, hogy egy világszintű számítógépes rendszer és az internet 3.0 alapját képezi.

Nézetei szerint nagyon sok minden kerül majd tokenizlásra a közeljövőben, mint például társaságok, pénzügyi alapok és akár művészeti tárgyak is.

A közösség kijózanodott

December elején Novogratz még egy „metadon klinikához” hasonlította a kriptopiacot. Úgy írta le a bitcoin 2017-es növekedését, mint egy kábítószert. Úgy nevezte a majdnem 20.000 dollárt elérő árfolyam időszakát, mint egy spekulatív őrületet.

Hozzátette, hogy most jóval józanabb a „közönség”, mivel eltűnt a kábítószerük. Annak idején azt mondta, hogy a félelem és pesszimizmus vezeti a piacot. Akkor ugyanis sok ember gondolta úgy, hogy a vezető kriptopénz el fog tűnni a süllyesztőben.

A kriptokörökben népszerű befektető novemberben még 2019-re saccolta a kriptopénzek újbóli megmozdulását. Úgy véli, hogy a pénzügyi intézmények ahelyett, hogy kriptoalapokba fektetnének, elkezdik majd magát a kriptopénzeket felvásárolni.

Mostanában egyre többször kerül előtérbe a különböző materiális és immateriális javak tokenizálása. Korábban magyar berkekben a Kriptoworld számolt be róla, hogy a csehek – sok egyéb kriptovilágbeli kezdeményezéseikkel – már ebben is az élen járnak. A XIXOIO vállalatról, illetve az ICO-tól jóval biztonságosabb IPCO-ról ebben a cikkben olvashattok bővebben.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!