Miért nem lehetséges az 1 dolláros XRP árfolyam idén

-

XRP to 1 $” – Ez egy olyan kifejezés, amely az év során többször is megjelent.

Azonban két nap van hátra 2023 végéig, és lehet, hogy ez az árjóslat egyelőre nem válik valóra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mielőtt azonban elmondjuk, hogy miért nem lehetséges idén az 1 dollárra való emelkedés, fontos beismerni, hogy miért jött létre az előrejelzés.

Az XRP és a piac egészének értékelése szerint az előrejelzés azért burjánzott el, mert a Ripple és az amerikai SEC közötti ügy végkimenetele miatt.

Így nem volt meglepő, hogy az XRP hadserege az árfolyamot követelte, amikor Torres bíró kijelentette, hogy a kriptopénz nem értékpapír.

Bár a Ripple részleges győzelme a szabályozóval szemben megadta az alaphangot a 0,90 dollár feletti rallyhoz, az XRP nem érte el az 1 dolláros határt.

Az év utolsó pillanataiba lépve a tőzsdékre érkező nagy átutalások azt jelzik, hogy az XRP 0,63 dollárnál alacsonyabb szinten zárhatja az évet.

December 28-án a Whale Alert arról írt, hogy egy bálna 23,8 millió XRP-t utalt át a Bistamp tőzsdére.

Egy ilyen lépés eladási szándékra utal. Ez a tranzakció az XRP árfolyamának csökkenéséhez is vezethet.

Ugyanebben az időszakban a bálnafigyelő platform nyilvánosságra hozta, hogy további 24,8 millió került a latin-amerikai vezető tőzsdére, a Bitso-ra.

Ez a második tranzakció is megerősítette az elméletet, miszerint az XRP-re eladási nyomás nehezedhet.

Emellett a HyblockCapital-on keresztül elemzett likvidációs hőtérkép azt mutatta, hogy mind a longoknak, mind a shortoknak óvatosnak kell lenniük. A sárga színű területek a likvidáció várhatóan magas szintjét jelzik.

Ilyenkor a bálnák gyors üzleteket köthetnek. A kiskereskedők azonban azt kockáztatják, hogy pénzt veszítenek, mivel a nyereségek keresése során nagy tőkeáttételt használhatnak.

Az XRP Liquidation HeatMap alapján a magas likvidáció 0,59 dollár körül fordulhat elő lefelé. Felfelé a kockázatok 0,68 dollár körül jelentek meg.

Forrás: HyblockCapital

Az XRP valószínűsíthető mozgása tehát az, hogy a következő napokban folytatódik a konszolidáció.

A technikai oldalon az XPR enyhe emelkedés jeleit mutatta. Ennek oka az Awesome Oscillator (AO) és a Relative Strength Index (RSI) volt.

A cikkírás idején az RSI-érték 52,71 volt, ami arra utal, hogy a kriptopénz lendületét bikásan próbálják diktálni. Hasonló volt a helyzet az AO esetében is. Az AO a cikk írásakor pozitívba fordult.

xrp

Forrás: TradingView

Az XRP esetében azonban a mutatóknak magasabb trendre lehet szükségük ahhoz, hogy megerősítsék az XRP bikás irányultságát.

Ha ez nem történik meg, akkor a token nehezen érheti el a 0,65 dolláros szintet, vagy átlépheti azt. A közelmúltbeli árfolyamtól függetlenül továbbra is optimista vélemények voltak a token hosszú távú potenciáljával kapcsolatban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A JWK YouTube-csatorna például egy december 27-i adásában azt mondta, hogy az XRP elérheti a 352,59 dollárt.

A csatorna egy idővonalat is megadott, megjegyezve, hogy a jóslat öt éven belül bekövetkezhet.


Olvastad már? Az ARK Invest megszabadult az összes Grayscale Bitcoin részvényétől

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!