Az ARK Invest megszabadult az összes Grayscale Bitcoin részvényétől

-

A GBTC részvények tették ki az ARK Invest portfóliójának a legnagyobb részét, októberben viszont a cég elkezdte értékesíteni ezeket a papírokat.

Mára az utolsó adagtól is megszabadultak, a legfrissebb jelentések alapján a fennmaradó 200 millió dollárnyit is likvidálták, így a cég birtokában semennyi Grayscale Bitcoin Trust sincsen.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A dokumentumokból az is kiderül, hogy a felszabadult pénz felét, 100 millió dollárt a Bitcoin Futures ETF Bito termékbe tették, bár az elemzők szerint ez elsősorban egyfajta átmeneti parkolóként szolgál az ARK pénzének, hogy a lehető legnagyobb likviditású portfóliót tudják összeállítani.

A Bloomberg elemzője, Eric Balchunas arra is rávilágít, hogy ezzel a befektetéssel az ARK lett a Bito második legnagyobb birtokosa.

Az ARK Invest idén októberben kezdte piacra dobni a GBTC papírjait, amikor a bitcoin árfolyama 34 ezer dollár körül mozgott.

Első körben az ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) alapjukból kezdték el kivezetni a GBTC-t, 2,5 millió dollár értékben, majd december közepén egy újabb adaggal, 27,5 millió dollárral csökkentették a kitettségüket.

Nem a GBTC az egyetlen értékpapír, amelyet eladott az ARK, a Coinbase részvényeiből is értékesített 27,5 millió dollárnyit, ezeket szintén az ARKW alapjából.

A cég pénzének az átcsoportosítása a bitcoin ETF-be sok elemző szerint megerősíti az intézményi pletykákat, hogy a tőzsdefelügyelet, a SEC hamarosan engedélyezhet egy amerikai spot piaci bitcoin ETF-et.

Eric Balchunas elmondása alapján ő 99%-os esélyt lát arra, hogy a SEC a jövő január 24-i határidőre ki fog adni legalább egy engedélyt egy ilyen ETF számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Cathie Wood, az ARK Invest alapítója, aki közismerten támogatja a bitcoint, szintén úgy véli, hogy nagyon magas az esélye egy ilyen pozitív döntésnek a közeljövőben.

Wood úgy véli, hogy rövid távon elképzelhető, hogy egy útjára induló bitcoin ETF visszahúzó hatást gyakorol az árfolyamra, de hosszú távon kifejezetten ígéretesnek tűnik a helyzet.


Olvastad már? Hasít a Polygon – Bekerül a legjobb 10 érme közé?

Forrás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nigéria – Vajon a SEC új kripto szabályok lehetnek egy tervezet az Egyesült Államokban

A kriptopénzek elfogadása világszerte növekszik, és a Triple.A friss adatai megerősítik ezt a tendenciát. Tény, hogy 2024-re a becslések szerint a világ lakosságának 6,8%-a rendelkezik...

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!