A Bitcoin árát illetően mi következik, amint a kereskedők ezeket a lépéseket megteszik?

-

A Bitcoin (BTC) jó ideig a 43.000 dolláros szint körül stagnált, így sok tulajdonos és kereskedő bizonytalanságban maradt, hogy az árak tovább nőnek-e vagy sem.

A tőkeáttétel magasan

A jelentős események arra utalnak, hogy körülbelül 7,6 milliárd dollárnyi Bitcoin-opció névleges értéke fog lejárni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A fiktív érték egy pozíció vagy szerződés teljes értékére utal, amely a névleges vagy névértéket jelenti, az olyan tényezők, mint a piaci feltételek vagy ingadozások figyelembevétele nélkül.

Ugyanakkor körülbelül 4 milliárd dollárnyi tőkeáttétel van a jelenlegi árszintek felett pozícionálva, amely 45 000 dollárig terjed.

E tényezők olyan forgatókönyvet hozhatnak létre, amely megérett a fokozott piaci volatilitásra. A kereskedők és a befektetők valószínűleg szorosan figyelni fogják ezeket a fejleményeket, mivel azok bármelyik irányban jelentős ármozgásokat válthatnak ki.

Az opciós jegyzések lejárata fokozott kereskedési aktivitást eredményezhet, és a piaci hangulat az eredmény függvényében változhat.

Ezenkívül a jelentős tőkeáttétel jelenléte felerősítheti a piaci mozgások hatását, ami hozzájárulhat a Bitcoin dinamikus és potenciálisan volatilis környezetéhez az elkövetkező napokban.

bitcoin

Forrás: Coinglass

A BTC eladási és vételi (put-to-call) arányát tekintve látható volt, hogy az elmúlt hónapokban masszívan csökkent.

A bikák a medvékkel szemben

Az eladási és vételi (put-to-call) arány egy olyan pénzügyi mérőszám, amely az eladási opciók számát (amelyek egy eszköz eladására adnak jogot egy meghatározott áron) hasonlítja össze a vételi opciók számával (amelyek egy eszköz megvásárlására adnak jogot egy meghatározott áron).

Gyakran használják a piaci hangulat mutatójaként.


Ha a vételi és eladási (put-to-call) opciók aránya csökken, az azt jelenti, hogy az eladási opciók száma csökken a vételi opciókhoz képest. Ez az elmozdulás az opciós kereskedők bikásabb hangulatára utal.

Az alacsonyabb eladási és vételi (put-to-call) arány azt jelzi, hogy a befektetők optimistábbak a Bitcoin jövőbeli árával kapcsolatban, mivel kevésbé hajlanak arra, hogy eladási opciókat vásároljanak az esetleges árcsökkenés elleni biztosításként.

A kereskedők és elemzők gyakran használják a put-to-call arány változását ellentétes irányú indikátorként. A csökkenő arány a piac túlzott emelkedését jelezheti.

Ez esetleg túlterhelt vagy túlzsúfolt long pozíciót jelezhet. Ilyen esetekben egyes piaci szereplők ezt egy potenciális piaci korrekció figyelmeztető jeleként értelmezhetik, mivel a túl optimista hangulat megelőzheti az árfolyamok visszafordulását.

Forrás: The Block

A BTC a cikkírás idején 42.875 dolláron mozgott, és az elmúlt 24 órában 0,13%-ot esett az árfolyama. A kereskedési volumen is csökkent ebben az időszakban.

Forrás: Santiment

Olvastad már? A legjobb kriptók az intelligens befektetéshez

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!