Az okok, amiért 2024-ben a kriptopiac az egekbe emelkedik

-

A népszerű kriptoblogger által megosztott okok, amiért a kriptoárak valószínűleg a tetőfokára hágnak jövőre

A népszerű kripto YouTuber Lark Davis az X közösségi média platformon mondta el az okokat, amiért szerinte a kriptopénzpiac az egekbe fog szökni a következő, 2024-es évben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezek között természetesen szerepel az esetleges Bitcoin spot ETF jóváhagyása és a negyedik Bitcoin felező esemény.

A kriptopiac 2024-es megugrásának főbb okai

Az első ok, amit Davis említett, hogy a különböző országok részvénypiacai mostanában történelmi csúcsokat érnek el, különösen az Egyesült Államokban, ezek közé tartozik a Nasdaq 100 és a Dow Jones.

A tőzsdék jelenleg kockázatkeltőek, hangsúlyozta Davis, és az emberek sok pénzt keresnek rajtuk, amivel valószínűleg kriptót akarnak majd vásárolni a következő évben, ami felfelé hajtja az árakat.

A második ok a jövő év első negyedévében várható Bitcoin ETF jóváhagyása volt.

A YouTuber szerint a SEC januárban elutasíthatja, ami áresést okozhat, majd márciusban valószínűleg jóváhagyja az ETF-eket.

A harmadik a Coinbase valószínűsíthető, illetve Davis úgy véli, hogy a Coinbase győzelme a SEC felett a bíróságon, és a bíró valószínűleg arra készteti az ügynökséget, hogy végre kriptopénz-szabályozással álljon elő az Egyesült Államokban működő vállalatok és magánszemélyek számára.

Ez egyébként a SEC számára ez lenne az utolsó vereség a bíróságon, az év elején a Ripple Labs jelentős győzelmet aratott ellene a bíróságon, valamint a Grayscale is legyőzte.

Néhány további fő ok a kripto potenciális megugrására

A negyedik ok, a Bitcoin feleződése jövő év április végén lesz.

Davis megemlítette, hogy a lakossági befektetők jelenleg felhalmozzák az összes Bitcoint, amit a bányászok termelnek, valamint a BalckRock és más Wall Street-i vállalatok, amelyek továbbra is vásárolnak Bitcoint, miközben várják a BTC ETF jóváhagyását a jövő évben.

A többi között Davis kiemelte, hogy várakozásai szerint jövőre rengeteg kriptóra és Web3-ra épülő játék fog megjelenni, amelyekbe rengeteg pénz ömlik.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Úgy véli, hogy a kriptojátékok valószínűleg sok „normális embert” vonzanak majd a kriptopénz és a blokklánc világába.

Emellett a Federal Reserve utalt arra, hogy a jövő évtől kezdődően kamatcsökkentést fontolgat.


Olvastad már? A legjobb kezdők kriptók: 2024 nyerteseinek útmutatója

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!