Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

-

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő bikafutás előtt.

A „Patience Is Beautiful” (A türelem szép) című cikkben Hayes több tényezőt is felhozott előrejelzése indoklásaként.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Néhány pont, amelyet felvetett, többek között a fogyasztói árindex (CPI) és az amerikai bankszektor válságai.

A magyarázat kedvéért: a fogyasztói árindex egy kulcsfontosságú gazdasági mérőszám, amely a fogyasztói árak általános változását méri az áruk és szolgáltatások költségei alapján.

A magas CPI a Bitcoin nyereségét jelenti

A CPI-vel kapcsolatban a tőzsde jelenlegi informatikai igazgatója (CIO) megjegyezte, hogy az infláció helyi mélypontot fog elérni az országban, mielőtt az év későbbi szakaszában újra felgyorsulna.

Ezt írta:

„A bázishatás néven ismert statisztikai jelenség miatt a 2022-es magas havi inflációs (MoM) értékek kihullanak, hogy 2023 nyarán alacsonyabb MoM inflációs értékek váltsák fel őket”.

Hayes egyetértett a Bianco Research 2023 decemberére 5% feletti CPI-előrejelzésével is. Figyelemre méltó, hogy a magasabb CPI magasabb inflációt jelez.

Forrás: Bianco Research

Legutóbbi közleménye előtt a volt tőzsdei vezérigazgató azt mondta, hogy az amerikai államkincstár adósságprofilja nagyobb keresletet fog gerjeszteni a Bitcoin számára.

Kiáramlás a bankokból

Ami a bankrendszeri válságokat illeti, Hayes úgy vélte, hogy a befektetők leginkább a 2020-as és 2021-es akciókhoz térnek vissza.

Ebben az időszakban a befektetők nagy százaléka a hagyományos szektorból a pénzpiacra és más, jobb hozamokat kínáló piacokra csoportosította át pénzeszközeit.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Érdekes módon a Szövetségi Betétbiztosítási Társaság (FDIC) első negyedéves jelentése alapján úgy tűnt, hogy a befektetők máris akcióba léptek.

Az ügynökség megjegyezte, hogy a teljes betétállomány már a negyedik egymást követő negyedévben csökkent, ahogy azt meg is említette,

„Az összes betét 472,1 milliárd dollárral (2,5 százalékkal) csökkent 2022 negyedik negyedéve és 2023 első negyedéve között. A negyedéves csökkenés a QBP-ben jelentett legnagyobb mértékű csökkenés az adatgyűjtés 1984-es kezdete óta. Ez volt a negyedik egymást követő negyedév, amikor az ágazat az összes betét csökkenéséről számolt be”.

A medvék az Bitcoin ármozgásában

Eközben a BTC-nél némi szusszanás következett be, mivel az elmúlt hét napban 1,84%-kal emelkedett az árfolyama.

A volatilitást tekintve azonban a Bollinger-szalagok (BB) azt mutatták, hogy a Bitcoin összehúzódott.

Emellett a technikai kilátások azt mutatták, hogy a BTC kilépett a túlvásárolt régióból, mivel az árfolyam már nem érte el a felső szalagot.

Az emelkedés azonban nem biztos, hogy tartós lesz az exponenciális mozgóátlag (EMA) állapota miatt.

A cikk írásakor a 20-as EMA (kék) átlépte az 50-es (EMA) sárgát. Ezért az árfolyam a sajtóidő tendencia szerint csökkenő irányba fordulhatott.

bitcoin

Olvastad már? A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!