Miért kell felkészülnie a kriptopiacnak egy újabb lefelé irányuló nyomásra?

-

A kriptopiac azóta vibrál az optimizmustól, amióta az Ark Investment és a 21 Shares által benyújtott Ethereum (ETH) ETF bejelentéseket benyújtották.

A bikás fejlemény, amely a Grayscale Ethereum Trustot (ETHE) is az éves csúcsra lökte, további befektetésekkel és likviditással kapcsolatos várakozásokat táplált egy olyan piacon, amely az elmúlt hónapokban viszonylag csendes volt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy közelgő medvés esemény azonban azzal fenyegetett, hogy tompítja a piaci szereplők lelkesedését.

Az FTX elárasztja a kriptopiacot?

A DeFi egyik elemzője szerint a befeketedett FTX kriptopénz tőzsde a jövő héten megkezdheti a visszaszerzett kriptoeszközök likvidálását, ami jelentős lefelé irányuló nyomást gyakorolhat a piacra.

A javasolt terv a delaware-i csődbíróság jóváhagyásától függ, amely várhatóan szeptember 13-án vizsgálja felül az ügyet.

Ha a bíróság megadja az engedélyt, az egy hetente akár 200 millió dolláros kiárusítási ciklust indítana el.

Az április 12-én tartott meghallgatás szerint a csődbe ment kereskedési platform 4,3 milliárd dollár értékű kriptókban tartott eszközöket, amelyek az akkori piaci árakon az érdekeltek számára rendelkezésre álltak.

Összességében a tőzsdének 2022 őszén bekövetkezett csődje óta több mint 7 milliárd dollár értékű eszközt sikerült visszaszereznie likvid készpénzben, kriptókban és értékpapírokban.

SOL, aki szenvedni fog?

Bár a visszaszerzett állományok összetételére vonatkozó legfrissebb adatok nem álltak rendelkezésre, egy januári közzététel szerint a többségük a Solana (SOL) birtokában lehet.

A DeFi elemzője azt jósolta, hogy a SOL-ra a következő napokban nagyobb eladási nyomás nehezedhet.

A fejlemény csalódást okozhat a SOL rajongói bázisának, akik az utóbbi időben egy sor pozitív történést ünnepeltek, amelyek közül a legjelentősebb a Visa fizetési óriáscéggel kötött nagy jelentőségű megállapodás volt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Tény, hogy a SOL 5,84%-ot zuhant az elmúlt 24 órában, derült ki a CoinMarketCap adataiból.

A Solana szorosan kapcsolódott az FTX sorsához, és a tőzsde bukása komoly következményekkel járt az előbbi számára.


Olvastad már? A kriptovaluták szerepe az amerikai választásokon

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!