A Visa kibővíti a stablecoin elszámolását

-

A Visa lépést tesz a digitális valuta bevezetésének előmozdítása érdekében azzal, hogy a Solana blokklánchálózatra is kiterjeszti a stablecoin elszámolási lehetőségeit.

A fizetési óriáscég emellett új kísérleti programokat jelentett be a Worldpay és a Nuvei kereskedői elfogadó cégekkel, hogy megvizsgálják a Circle által kibocsátott stablecoin USDC-ben történő elszámolás egyszerűsítését.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Visa kiterjeszti a stablecoin elszámolást a Solana-ra

A pénzügyi szervezet legújabb lépése a Visa előző, a Crypto.com-mal és a Circle-lel folytatott munkájára épül, amely az USDC-t és az Ethereum blokkláncot használta a kibocsátók és az elfogadóhelyek közötti közel valós idejű elszámoláshoz.

A Solana támogatásával a Visa célja, hogy gyorsabb és alacsonyabb költségű tranzakciókat tegyen lehetővé a stablecoinokat használni kívánó ügyfelek számára.

„Az USDC-hez hasonló stablecoinok és az olyan globális blokklánc hálózatok, mint a Solana és az Ethereum kihasználásával hozzájárulunk a határokon átnyúló elszámolás sebességének javításához, és modern lehetőséget biztosítunk ügyfeleink számára, hogy könnyen küldjenek vagy fogadjanak pénzeszközöket a Visa pénztárából” – mondta Cuy Sheffield, a Visa kriptoügyekért felelős vezetője.

A bővítéssel a Visa azt tervezi, hogy az USDC pénzeszközöket a láncon keresztül küldi a Worldpaynek és a Nuvei-nek, akik aztán a stablecoinban történő fizetéseket továbbíthatják a kereskedőiknek.

Hagyományosan a határokon átnyúló vásárlások elszámolása hosszadalmas fiat valuta átváltási folyamatot igényel. A stabilcoin elszámolás gyorsabb alternatívát kínál.

„A finanszírozási lehetőségek diverzifikálása és a rugalmasság növelése kritikus fontosságú a globális kereskedők változó igényeinek kiszolgálásához a mai gyorsan fejlődő kereskedelmi környezetben” – mondta Jim Johnson, a Worldpay Merchant Solutions elnöke.

A lépésre azért került sor, mert a Visa célja, hogy a digitális valuták bevezetésének élvonalába pozícionálja magát. A Solana az egyik leggyorsabban növekvő layer 1-es blokklánc hálózat, amely állítása szerint több mint 2000 tranzakciót képes kezelni másodpercenként. Tavaly azonban az első rétegbeli (L1) hálózat többször is kiesett.

A kripto alapú elszámolás felkarolásával a Visa szerint fokozatosan modernizálja pénztár- és elszámolási rendszereit a Web3 korszakra.

A fizetési vállalat és partnerei úgy vélik, hogy az USDC-hez hasonló stablecoinok a hagyományos banki átutalásokhoz képest szinte azonnali elszámolásra adnak lehetőséget.

A Visa szerint a Worldpay és a Nuvei mint globális, változatos kereskedői bázissal rendelkező elfogadóhelyek ideális partnerek az új elszámolási lehetőségek teszteléséhez.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A sajtóközlemény szerint kereskedőik egyre inkább kapcsolatba kerülnek a kriptogazdasággal az NFT piactereken, kriptopiaci on-rampokon és blokklánc-alapú játékokon keresztül.

Philip Fayer, a Nuvei elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy „az USDC-hez hasonló stablecoinok olyan élvonalbeli fizetési technológiát jelentenek, amely lehetővé teheti az online vállalkozások számára világszerte, hogy felgyorsítsák növekedésüket”.


Olvastad már? Az Egyesült Királyságban terjednek a kriptocsalások

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!