Miért emelkedett ma a kriptopiac?

-

A kriptopiac ma emelkedett, mivel az amerikai kormány elkerülte a leállást és a Bitcoin forgalma megugrott.

A kriptopiac ma emelkedett, a Bitcoin, Ethereum , a Cardano ADA és számos altcoin rallyval indítja az októberi hónapot.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kripto- és részvénypiacok pozitívan reagáltak arra, hogy az Egyesült Államok ideiglenesen elkerülte a kormány leállását, így a teljes kriptopiaci sapka 3,7 milliárd dollárral 1,1 billió dollárra emelkedett október 2-án.

Vizsgáljuk meg a mai kriptopiaci rallyt befolyásoló három fő tényezőt.

Szilárdan indul az Uptober

Az októbert történelmileg „Uptober” néven ünneplik a kriptopiac pozitív hozamai miatt. A Bitcoin és a kriptopiaci árak 5%-kal 28.500 dollár fölé emelkedtek.

A Bitcoin októberi szezonális hozamai továbbra is pozitívak, a múltban csak háromszor nem sikerült nyereséget elérni.

Ilyen erős előzményekkel az október statisztikailag az egyik legjobb hónap a Bitcoin árfolyam-emelkedés szempontjából.

kriptopiac
Bitcoin hozamok havonta Forrás: Look Into Bitcoin

Az erős októberre nagy szükség van, miután 2023 harmadik negyedévében 700 millió dolláros veszteséget szenvedett el a különböző hackelések miatt.

A kripto likvidációk uralják a napot

A kriptopiaci rali október 1-jén kezdődött, és a short pozíciók likvidálási hullámát táplálta az egész piacon, ami 24 óra alatt összesen több mint 92 millió dollárt tett ki.

A bitcoin short likvidálások vezettek, a legnagyobb, 8,39 millió dolláros egyetlen tranzakcióban történő likvidálás a Huobi tőzsdén történt.

Összesen 51,5 millió dollár értékű Bitcoin short pozíciót likvidáltak 24 óra alatt.

Összes kripto likvidáció 1 nap alatt Forrás: Coinglass

A shortolók vesztes szériája ellenére a határidős piac 50,5%-a továbbra is short. Mivel az arány még mindig túlsúlyban van a shortok aránya, lehetőség nyílik a shortok kiszorítására, ami további árfolyam-emelkedéshez vezethet.

Bitcoin short vs. long arány. Forrás: Coinglass

A kriptopiac számára kedvező makrotényezők előnyösek lehetnek

Az amerikai kormányzat szeptember 30-i leállásának elhárítása segíthetett az október 1-jei kezdeti kriptoár-pumpában, amely gyorsan eltüntette a 70 millió dollárnyi shortot.

Annak ellenére, hogy az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet elutasította a Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) jóváhagyását, és továbbra is háborút folytat a kriptopiac ellen, a nagy intézmények továbbra is érdeklődnek a piac iránt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez az érdeklődés arra késztette a VanEck-et és a Bitwise-t, hogy október 2-án mindkettő Ether ETF-et indítson.

A Bitwise ETF a Chicago Mercantile Exchange-en, míg a VankEck Ether ETF a Chicago Board Options Exchange-en indul.

Bár a Bitcoin és az altcoinok esetében még mindig vannak olyan túlnyúló kockázati események, amelyek hatással lehetnek az árfolyamra, a növekvő intézményi érdeklődés javítja a hangulatot az egész piacon.

A Bitcoin Fear & Greed Index kiemeli a javuló hangulatot, és 11 pontos növekedést jegyez az elmúlt hónapban.

bitcoin
Bitcoin Fear & Greed Index. Forrás: Alternative.me

Összességében a kriptopiacokon valószínűleg továbbra is áringadozás várható.

Míg az októberi pozitív kezdés szép rövid távú döccenést biztosít a kriptoáraknak, a piac reakciója bármilyen új végrehajtási intézkedésre vagy gazdasági recesszióra lesz az igazi meghatározója annak, hogy a piac milyen irányt választ.

Olvastad már? Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!