A bálnák mindenképpen részt vesznek az Ethereum staking partin

-

2023-ra úgy fognak emlékezni, mint arra az évre, amely az Ethereum (ETH) stakinget a kriptotérség egyik legfelkapottabb pénzkereseti lehetőségévé tette.

A bálnák számára nagy a tét

A Shapella frissítés, amely áprilisban lépett életbe, lezárta a staking egyik kulcsfontosságú aspektusát, amely több mint két évig elkerülte a stakereket és a visszavonásokat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mivel most már szabadon rendelkezhettek pénzeszközeik felett, a felhasználók sokkal magabiztosabban fordultak a staking felé.

A megújult lelkesedés tükröződött az Ethereum bálna befektetők tevékenységében.

A Lookonchain szerint ezek közül a produktív tulajdonosok közül néhányan folyamatosan kivonták az ETH-t a kereskedési platformokról, és az Ethereum betéti szerződésében zárolták.

Egy bizonyos bálna 4.288 ETH coint vont ki a Binance tőzsdéről, ami 7,4 millió dollárt ért a jelenlegi árfolyamon, és néhány nappal ezelőtt további hozamra lekötötte.

Nemrég egy másik bálna tárca több mint kétszer ekkora összeget, körülbelül 9.530 ETH-t vett ki, és ezt követően elhelyezte az okos szerződésben.

A staking forradalom

Ezek a bálna mozdulatok újabb bizonyítékul szolgáltak arra, hogy a staking mennyire jövedelmezővé vált a piacon.

A Glassnode legfrissebb adatai szerint az ETH letétbe helyezett kínálatának összértéke meghaladta az 50 milliárd dollárt.

Az ETH-t tekintve összesen 30,47 millió coint helyeztek el letétbe a hálózaton, ami 67%-os ugrást jelent a Shapella végrehajtása óta.

staking
Forrás: Glassnode

A tétes kínálat növekedése szöges ellentétben állt az ETH csökkenő likvid kínálatával a tőzsdéken, amint azt a fentiek mutatják.

A tőzsdéken 14,6 millió volt az egyenleg, ami kevesebb, mint a felét teszi ki a tétes kínálatnak.

Ez aláhúzta, hogy az emberek kiveszik az ETH-t a piacról, és befektetésként használják jutalomszerzésre.

Az ETH bikaerősnek tűnik

Az Ethereum egy hónap alatt először robbantotta át az 1.700 dolláros határt, mivel a szélesebb piaci rali sok top kriptoeszköz felrázta a szunyókálásból. Az írás időpontjáig a kitörés pontos oka ismeretlen volt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A rally azonban táplálta a reményt, hogy visszaszerzik az 1.800 dolláros szintet, amelyet az augusztusi piaci összeomlás után veszítettek el.

Az altcoinok királya a CoinMarketCap szerint a cikk írásakor 1.650 dolláron cserélt gazdát.


Olvastad már? Miért emelkedett ma a kriptopiac?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Mutatjuk, hogy miért lehetesz a WSM-mel a 2024-es bikafutam egyik legnagyobb nyertese

Vendégbejegyzés Nagy a nyüzsgés a Wall Street Memes ($WSM) háza táján. Az ökoszisztéma láthatóan továbbra is növekedik, és az új, kripto alapokkal rendelkező Wall Street Memes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!