India új adópolitikája beárnyékolja a kripto befektetéseket

-

India a 2023-as uniós költségvetésben 20%-os adó (Tax Collected at Source, TCS) vezetett be a külföldre irányuló befektetésekre, amely október 1-jén lépett hatályba.

Ha egy magánszemély egy évben 7 lakh INR-nél többet utal át a liberalizált átutalási rendszer (LRS) keretében, akkor a többletösszeg után 20%-os TCS-t kell fizetnie.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez azért jelentős, mert csökkenti a tényleges befektetési összeget, és ezt követően a kripto befektetésekből származó hozamot.

A TCS nem kiegészítő adó, hanem a jövedelemadó-kötelezettség része. A befektetők a TCS jóváírását a bevallásuk benyújtásakor a végleges adókötelezettségükkel szemben érvényesíthetik.

Például, ha egy befektető teljes adókötelezettsége 5 millió rúpia, és már befizetett 2,5 millió rúpiát TCS-ként, akkor csak a fennmaradó 2,5 millió rúpiát kell befizetnie, mint fennmaradó adót.

Vannak kivételek és mentességek a TCS tekintetében a kripto befektetésekkel összefüggésben. A TCS nem alkalmazandó, ha a magánszemély más rendelkezés alapján levonja a forrásadót (TDS), vagy ha a kormány bejelenti őket.

Továbbá a TCS nem alkalmazandó, ha a magánszemély olyan jövedelemforrásból utalja át az adót, amely adómentes. Ezek közé tartozik a részvényekből vagy alapokból származó hosszú távú tőkenyereség.

Új szabályok befolyásolhatják az indiai kripto befektetési környezetet

A TCS bevezetése a kripto befektetők számára egyszerre jelentett implikációkat és kihívásokat.

Az egyik jelentős hatás a megnövekedett megfelelési teher, mivel a befektetőknek mostantól bevallást kell benyújtaniuk és adót kell fizetniük a kriptobevételük után. Ez a folyamat összetett és időigényes lehet.

Ezen túlmenően a TCS potenciálisan elriasztja az új és kisbefektetőket attól, hogy belépjenek a kriptotérbe.

A 7 millió rúpiát meghaladó átutalások után fizetendő 20%-os előzetes adófizetés tekintélyes összegű lehet. Ez elriaszthatja azokat, akik esetleg nem rendelkeznek jelentős befektethető tőkével.

A TCS bevezetésének fényében a kripto befektetőknek azt tanácsoljuk, hogy gondosan tervezzék meg befektetéseiket.

A befektetési döntések meghozatala során mindenképpen figyelembe kell venni a TCS-t, és ennek megfelelően kell megtervezni az átutalásokat.

A kriptoportfólió diverzifikálása jó módja lehet a feszültség csökkentésének.

Emellett a kriptóbefektetés alternatív módjainak feltárása, például a hazai tőzsdék kihasználása, a peer-to-peer (P2P) tranzakciókban való részvétel és a decentralizált finanszírozási (DeFi) lehetőségek vizsgálata is életképes lehet.

India kriptoadója 2 évig változatlan maradhat

India bizonytalan kriptoadó rendszere akár két évig is fennmaradhat, Nischal Shetty, a WazirX tőzsde vezérigazgatójának nemrég tett nyilatkozata szerint.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az indiai hatóságok által a kriptotranzakciókra kivetett 1%-os TDS bevezetése a kereskedési volumen jelentős csökkenését eredményezte, ami hatással volt a hazai tőzsdékre.

Olvastad már? A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!