Mi történik tulajdonképpen Solana házatáján?

-

A Solana blokklánca ismét reflektorfénybe került, miután február 25-én több mint 20 órán át tartó komoly kiesés történt.

A blokklánc az elmúlt két évben tucatnyi kiesést szenvedett el, és a szakértők a rendszer felépítését tartják a teljesítményproblémák fő okának.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Solana Alapítvány jelentése

Február 27-én a Solana Status bejelentette a Mainnet Beta Outage Reportot.

A jelentés részletesen ismerteti a február 25-i kiesés okait, amely 05:46:16 UTC-kor jelentős teljesítménycsökkenést okozott.

A kiesés kiváltó oka egyelőre ismeretlen, de a csapat aktívan vizsgálja a pontos okát. A jelentést rendszeresen frissítjük, amint új részletek válnak elérhetővé.

A kiesés alatt a validátorok csak szavazásra alkalmas üzemmódba kapcsoltak, és a validátorok közössége megegyezett a mérnökökkel, hogy visszaváltanak az előző stabil kiadásra, a v1.13.6-ra.

Erről a második újraindítási kísérlet során döntöttek, miután az első újraindítási kísérletet lefújták, hogy több adatot gyűjtsenek a kiesésről.

Szakértők rámutattak, hogy a Solana on-chain konszenzus kialakítása, ami azt jelenti, hogy minden validátor kommunikáció a láncon van, a tranzakciós volumen és a TPS tömeges növekedését okozza.

Ennek eredményeképpen a Solana blokklánc kimaradásokat szenved el, mivel a nagyobb aktivitás hatással van a rendszer teljesítményére.

coincharlie

A kriptoközösség reagál a próblémákra

Mivel a Solana hálózat újabb kudarcot szenvedett, a kriptoközösség tagjai a közösségi médiában fejezték ki aggodalmukat.

Néhányan még hasonították is, például az Ethereumhoz és a Bitcoinhoz is hasonlították a blokkláncot.

A Crypto Tea nevű, NFT művész felvetette a kérdést, hogy a Solana blokklánc hogyan kerülhetett a top 10-es listára, miközben ilyen teljesítményproblémákkal küzd.

Válaszul a Solana Mobile fejlesztője, Andrew Watson rámutatott, hogy a „biztonságot választották az teljesítmény helyett”, és „hosszú távra terveznek”.

Mások aggályokat fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy a decentralizált pénzügyi protokollokat a fizetésképtelenség veszélyének teszik ki.

A közösség néhány tagja azonban rámutatott, hogy a vállalat hozzáállása kockázatosabb, de egyúttal a gyorsabb innováció előtt is megnyitja az utat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Február 27-én a Solana Alapítvány újabb frissítést tett közzé a témával kapcsolatban.

A blokklánc mainnet bétáját sikeresen újraindították február 26-án, és „egyetlen megerősített felhasználói tranzakciót sem vontak vissza vagy érintettek”.

A csapat azonban kiemelte, hogy a probléma kiváltó oka továbbra sem ismert, és még mindig vizsgálják.

Az alapítvány aktívan vizsgálja a problémát, és rendszeresen frissíti az infórmációit a közösség számára.

Bár a Solana blokkláncot továbbra is teljesítményproblémák gyötrik, a csapat továbbra is elkötelezett a hosszú távú növekedés és innováció mellett.

Olvastad már? A Tron (TRX) potenciális lehetőség előtt áll hosszútávon

Kiemelt kép: Satheesh Sankaran

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!