Mi történik tulajdonképpen Solana házatáján?

-

A Solana blokklánca ismét reflektorfénybe került, miután február 25-én több mint 20 órán át tartó komoly kiesés történt.

A blokklánc az elmúlt két évben tucatnyi kiesést szenvedett el, és a szakértők a rendszer felépítését tartják a teljesítményproblémák fő okának.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Solana Alapítvány jelentése

Február 27-én a Solana Status bejelentette a Mainnet Beta Outage Reportot.

A jelentés részletesen ismerteti a február 25-i kiesés okait, amely 05:46:16 UTC-kor jelentős teljesítménycsökkenést okozott.

A kiesés kiváltó oka egyelőre ismeretlen, de a csapat aktívan vizsgálja a pontos okát. A jelentést rendszeresen frissítjük, amint új részletek válnak elérhetővé.

A kiesés alatt a validátorok csak szavazásra alkalmas üzemmódba kapcsoltak, és a validátorok közössége megegyezett a mérnökökkel, hogy visszaváltanak az előző stabil kiadásra, a v1.13.6-ra.

Erről a második újraindítási kísérlet során döntöttek, miután az első újraindítási kísérletet lefújták, hogy több adatot gyűjtsenek a kiesésről.

Szakértők rámutattak, hogy a Solana on-chain konszenzus kialakítása, ami azt jelenti, hogy minden validátor kommunikáció a láncon van, a tranzakciós volumen és a TPS tömeges növekedését okozza.

Ennek eredményeképpen a Solana blokklánc kimaradásokat szenved el, mivel a nagyobb aktivitás hatással van a rendszer teljesítményére.

coincharlie

A kriptoközösség reagál a próblémákra

Mivel a Solana hálózat újabb kudarcot szenvedett, a kriptoközösség tagjai a közösségi médiában fejezték ki aggodalmukat.

Néhányan még hasonították is, például az Ethereumhoz és a Bitcoinhoz is hasonlították a blokkláncot.

A Crypto Tea nevű, NFT művész felvetette a kérdést, hogy a Solana blokklánc hogyan kerülhetett a top 10-es listára, miközben ilyen teljesítményproblémákkal küzd.

Válaszul a Solana Mobile fejlesztője, Andrew Watson rámutatott, hogy a „biztonságot választották az teljesítmény helyett”, és „hosszú távra terveznek”.

Mások aggályokat fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy a decentralizált pénzügyi protokollokat a fizetésképtelenség veszélyének teszik ki.

A közösség néhány tagja azonban rámutatott, hogy a vállalat hozzáállása kockázatosabb, de egyúttal a gyorsabb innováció előtt is megnyitja az utat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Február 27-én a Solana Alapítvány újabb frissítést tett közzé a témával kapcsolatban.

A blokklánc mainnet bétáját sikeresen újraindították február 26-án, és „egyetlen megerősített felhasználói tranzakciót sem vontak vissza vagy érintettek”.

A csapat azonban kiemelte, hogy a probléma kiváltó oka továbbra sem ismert, és még mindig vizsgálják.

Az alapítvány aktívan vizsgálja a problémát, és rendszeresen frissíti az infórmációit a közösség számára.

Bár a Solana blokkláncot továbbra is teljesítményproblémák gyötrik, a csapat továbbra is elkötelezett a hosszú távú növekedés és innováció mellett.

Olvastad már? A Tron (TRX) potenciális lehetőség előtt áll hosszútávon

Kiemelt kép: Satheesh Sankaran

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!