A kriptotőzsdék nem tartatják be a szankciókat

-

Egy nemrégiben kiadott jelentés szerint vannak olyan kriptotőzsdék, amelyek továbbra is kiszolgálják az orosz lakosokat, dacára a nemzetközi szankcióknak.

Az Inca Digital az ukrajnai támadás egy éves évfordulóján jelentette be, hogy még mindig vannak olyan kriptotőzsdék, amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználók a bankkártyájukkal használják a platformot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bloomberg és a Politico is beszámolt arról, hogy az elemzők szerint két, a Seychelles-szigetekre bejegyzett tőzsde, a Huobi és a Kucoin még mindig lehetővé teszi, hogy az USA és a szövetségesei által hozott szankciók ellenére.

Az orosz lakosok használhassák a bankkártyájukat a p2p kereskedés során, még akkor is, ha ezeket a kártyákat orosz bankok bocsátották ki, ide értve a Sberbankot is.

Az Inca ügyvezetője, Adam Zarazinski elmagyarázta, hogy egyik tőzsde sem fogad befizetéseket a feketelistára tett bankok irányából, a felhasználóknak viszont engedélyezi, hogy egymás között használhassák a kérdéses bankok által kibocsátott kártyákat.

Zarazinski úgy véli, ennek a kiskapunak a kihasználása a szankciók megszegését jelenti. A tőzsdék egyelőre nem nyilatkoztak az ügyben.

A jelentés elkészítéséhez 163 tőzsdét vizsgáltak meg, ide centralizált és decentralizált platformok, P2P és OTC piacok is beleértendők.

Ezeknek közel a fele lehetővé teszi, hogy az orosz lakosság kriptopénzt vásároljon rajtuk keresztül, széles skálán mozgó azonosítási eljárások, korlátozások és elérhető funkciók mellett.

coincharlie

A Szingapúrban működő Bybit például bármilyen orosz bankkártyát elfogad a befizetésekhez, hogy az oroszok kriptót vásárolhassanak a platormján.

Az iparág egyik vezetője, a Binance is megemlítésre került a jelentésben, és a szakemberek potenciális sebezhetőségeket azonosítottak a rendszerben.

A szerzők szerint a tőzsde több különböző lehetőséget is biztosít, hogy különböző fiat valutákat lehessen kriptóra váltani, 10 ezer dolláros értékhatárig személyazonosítás nélkül.

Chagri Poyraz, a tőzsde szankciókért felelős vezetője elmondta, a tőzsde teljes KYC-politikát követ, és az egyik első volt a nagy tőzsdék közül, amelyik csatlakozott az EU szankcióinak a betartásához.

„A csapatunk rendkívüli erőfeszítéseket tesz, hogy mindenféle orosz kommunikációt kiszűrjünk, és biztosíthassuk, hogy semmiféle módon nem lehet oroszként megkerülni a rendszert.”

A jelentésben azt is kiemelik, hogy az oroszok a Tethert használják nagy mennyiségben, hogy kimenekülhessenek az országból, ezt abból következtetik, hogy az orosz közösségi médiában megnövekedett a Tether megemlítéseinek a száma.

Az Inca vezetője szerint ez azt jelenti, hogy a Tetherrel visznek ki pénzt az országból.

A közelmúltban a Binance és a Tether is több esetben összetűzésbe került a különböző szabályozó hatóságokkal.


Olvastad már? A Tron (TRX) potenciális lehetőség előtt áll hosszútávon

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!