Megtámadták a Tender.fi protokollt, de a hacker visszaadta a pénzt

-

A decentralizált mikrohitelezési platform a Tender.fi egyik kódhibáját tegnap vette észre egy hacker, és sikeresen végre is hajtott egy támadást annak a kihasználásával.

A Tender csapata a Twitteren jelentette be, hogy szokatlan felhasználói aktivitást tapasztaltak, és minden hitelezési funkciót felfüggesztettek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A blokklánc adatainak az elemzéséből kiderül, hogy a hacker 1 GMX token letétbe helyezésével, azaz 71 dolláros fedezettel tudott 1,59 millió dollárnyi hitelt lehívni.

A hacker egy on-chain üzenetet küldött utána a csapatnak, hogy milyen hibát talált.

„Úgy néz ki, hogy rosszul konfiguráltátok a protokoll orákulumát. Vegyétek fel velem a kapcsolatot, hogy hogyan tudjuk megoldani ezt a problémát.”

Nyolc órával később a csapat hivatalosan bejelentette, hogy megegyezésre jutottak a hackerrel, így a programhiba felfedéséért jutalmat ajánlottak neki.

A támadó visszaküldte a pénzt, de megtarthatott 62 ETH-t, azaz mostani árfolyamon körülbelül 97 ezer dollárt, az eredeti összeg 6%-át.

Egy újabb óra elteltével a Tender.fi ismét a Twitteren erősítette meg, hogy a pénz visszakerült a protokoll tárcáiba, a felhasználók kriptói biztonságban vannak, és, hogy hamarosan kiadnak egy részletesebb beszámolót az esetről.

Tavaly augusztusban egy híd-szolgáltatás, a Nomad Bridge szenvedett el hasonló támadást.

Akkor a protokoll okosszerződésének a hibába lehetővé tette a támadók számára, hogy 190 millió dollárt utaltassanak ki a saját tárcáikba, alig három óra leforgása alatt.

Néhány órával később a pénz egy részét, 32,6 millió dollárt visszaküldtek.

A közösség számára ez annak a jele, hogy a támadók közül páran etikus hackerek voltak, akik azért vették ki a pénzt a protokollból, hogy azt később vissza tudják adni.

A Metagame pár hónappal később létrehozott egy speciális NFT-t, Whitehat Prize néven, amelyet azoknak a hackereknek ajánlott fel, akik az általuk megszerzett kriptopénzek legalább 90%-át visszaküldik a protokollnak.

A Nomad Bridge által erre a célra létrehozott cím aktivitásából kiderül, hogy a pénzek azóta is érkeznek vissza a tárcába, a legutóbb például CQT tokenből küldött vissza valaki nagyjából 7800 dollárnyit, február 18-án.

zeta

Olvastad már? A korrekció végéhez közelít a Polygon (MATIC)

FOrrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Stellar (XLM) technikai elemzés 10.02.

Prémium Stellar (XLM) A Stellar (XLM) a szeptemberi veszteségek miatt a szerkesztési időben még mindig elnyomták a Stellar árfolyamát. Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) az írás időpontjában...

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!