Az amerikai szenátorok a Bitcoin bányászat környezeti hatásait vizsgálják

-

Kedden az Ed Markey szenátor által vezetett Környezetvédelmi és Közmunkaügyi Bizottság közelebbről megvizsgálta a bitcoin bányászatot.

Markey támogat egy törvényjavaslatot, amely nagyobb átláthatóságot követel a bányászoktól a környezeti hatásukkal kapcsolatban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Mondván, hogy „megérdemli a reflektorfényt” az Egyesült Államokban az elmúlt két évben tapasztalt exponenciális növekedése, energiaigényes jellege és az erősen koncentrált gazdagság létrehozásának lehetősége miatt.

Úgy gondolja azonban, hogy a bányászok hatásának teljes mértéke nem ismert, ezért törvényjavaslata arra kötelezné őket, hogy több információt szolgáltassanak tevékenységükről a környezetvédelmi szabályozóknak.

„Szövetségi szintű megközelítésre van szükségünk, csak azért, hogy a klímahatásokról rendelkezésre álljanak az információk” – mondta Markey záróbeszédében.

Pete Ricketts szenátor azzal érvelt, hogy a kriptopénz-bányászat nem az egyetlen olyan iparág, amely kiterjedt adatszolgáltató bankokra támaszkodik, és Washington D.C.-nek nem kellene átadni a hatalmat annak eldöntésére, hogy mely iparágak és szektorok „nyertesek” és melyek a „vesztesek”.

Nebraska alacsony energiaköltségeinek köszönhetően Ricketts szülőállamának jelentős gazdasági lökést adott a feltörekvő kriptobányászati ipar.

Courtney Dentlinger, a Nebraska Public Power District ügyfélszolgálati és külügyi alelnöke megjelent a meghallgatás szakértői testületében, és azt vallotta, hogy pozitív hatással volt a helyi energiaiparra.

Megjegyezte, hogy az állandó áramigényű ügyfelek – mint például a nonstop bányászok – jellemzően a leghatékonyabban használták ki az elektromos infrastruktúrát. Tanúvallomását a meghallgatás előtt ismertették.

Courtney hozzátette, hogy a kriptobányászat jellemzően nagy mennyiségű villamos energiát igényel, azonban a terhelés nagyon flexibilis lehet.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ez az előnyös tulajdonság különösen hasznosnak bizonyult a helyi viharkárokkal kapcsolatos események, sőt nagyobb hálózati események során, mivel a bányászok szükség esetén gyorsan csökkenthetik a terhelést, cserébe pedig olcsóbb megszakítási díjakat kapnak.

A szakértői csoportot Rob Altenburg, a PennFuture, a tiszta energiáért küzdő érdekvédelmi csoport energia- és klímaügyi vezető igazgatója és Anna Kelles, New York állam képviselője egészítette ki.

Demokrataként Kelles kifejezte támogatását a Markey törvényjavaslat mellett. Emellett ő volt a szerzője a New York-i új Bitcoin-bányászatok létesítésére vonatkozó kétéves moratóriumnak, amely tavaly novemberben lépett hatályba.

Kelles nyitóbeszédében kiemelte a növekvő energiaigényt, amely a kriptovaluta-bányászati cégeket arra késztette, hogy újraindítsák a forgalomból kivont fosszilis tüzelőanyaggal működő erőműveket, mint például a New York-i Seneca-tónál található Greenidge erőművet.

A hűtéshez tökéletes éghajlata – mérsékelt hőmérséklet, tiszta levegő és a bőséges édesvízhez való hozzáférés – miatt New York ideális célpont a kriptovaluták bányászatával foglalkozó vállalatok számára.

Megjegyezte:

„Az állam ideális környezetet biztosít a kriptovaluta-bányászattal foglalkozó vállalatok számára”.

Kelles aggodalmát fejezte ki a kriptopénz-bányászat életminőségre gyakorolt negatív hatásai miatt, olyan kérdéseket említve, mint a légszennyezés, az elektromos hulladék és a zajszennyezés, amelyek hatással lehetnek a helyi vízi élővilágra.

Teljesen automatizált kereskedési szoftver, ami éjjel-nappal teszi a dolgát, ez a Zeta Broker! Próbáld ki akár ingyenes demószámlán most!

A meghallgatáson a szenátorok és a tanúk a proof-of-work folyamatokat vizsgálták, és többen megemlítették az Ethereum fenntarthatóbb proof-of-stake megközelítésre való áttérését.

Markey szenátor sürgette a kriptoipart, hogy okosabban, ne pedig keményebben dolgozzon, és fontolja meg a kevésbé energiaigényes digitális eszközgyártási módszereket.

coincharlie

Olvastad már? Federal Reserve szerint a kriptóból hiányzik az átláthatóság

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum technikai elemzés 03.31.

Prémium Ethereum Az Ethereum ismét 1.800 dollár alatt kereskedett, mivel az áraknak nem sikerült kitörniük a közelmúltban kialakult kulcsfontosságú ellenállási pontról. A csütörtöki 1.827 dolláros csúcsot követően az...

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!