Federal Reserve szerint a kriptóból hiányzik az átláthatóság

-

Jerome Powell, a Federal Reserve (Fed) elnöke nemrégiben beszélt az amerikai Szenátusi Bankbiztosság előtt, és ennek során elmondta, hogy ők nem akarják gátolni az innovációt, de további csődöket, csalásokat, és nagy kockázatokat jósolnak a kriptoipar területén, főleg az átláthatóság hiánya miatt.

A keddi meghallgatás során egy szenátor, Sherrod Brown arról kérdezte az USA központi bankjának a vezetőjét, hogy a cég milyen nézeteket vall a kriptopénzekről, hogyan értékelik a terület által jelentett kockázatokat, és a különböző hivatalok, hatóságok milyen mozgástérrel rendelkeznek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„A Fed nagyon is aktívan követi az iparágat, és úgy véljük, az innováció kiemelt fontosságú a gazdaságban. Nem akarjuk gátolni az innovációt, és nem támogatunk olyan szabályozást, amely gátolná, vagy csak a kiválasztott kevesek számára lenne kedvező. Odafigyelünk arra, hogy mi történik a kriptoiparban. De azt látjuk, hogy rengeteg a csőd, a csalás. Hiányzik az átláthatóság, és hatalmas a kockázatok mértéke.”

A bank elnöke elmondta, hogy ők biztosak akarnak lenni abban, hogy az általuk felügyelt és szabályozott pénzügyi intézmények megfelelően járnak el, és a kellő mértékű óvatosságot tanúsítják, mikor a kriptopiacon üzletelnek, vagy az iparág többi résztvevőjével működnek együtt.

Powell elmondta, hogy már többször is adtak ki közös felhívást az FDIC, a Letétbiztosító, és a Számvevőszék, az OCC részvételével, amelyben arra intették a bankokat és a szabályozott pénzügyi szolgáltatókat, hogy a kriptoipar fokozottan kockázatosnak tekinthető.

Tavaly februárban pedig ismét közösen adtak ki figyelmeztetést, amelyben a kriptopiaci likviditási veszélyekre hívták fel a figyelmet.

„A bankoknak különösen gondosan kell eljárniuk, hogy megfelelő kockázatkezelési eljárásokkal rendelkezzenek a kriptoipari vállalatokat illetően. Olyan területekre kell fokozott figyelmet fordítani, mint például a vezetőség kompetenciája, a céges politika és a munkakultúra, a kockázatkezelés menete, a végrehajtás és az ellenőrzés, és annak a megbizonyosodása, hogy a különböző kockázatok hatékonyan vannak azonosítva, és jól menedzselve.”

zeta

Olvastad már? Breaking: A Silvergate bank bezárja kapuit

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!