Breaking: A Silvergate bank bezárja kapuit

-

A Silvergate Capital Corporation azt állította, hogy a bank önkéntes felszámolása a legjobb út a jövőre nézve a közelmúltbeli iparági és szabályozási fejlemények miatt.

A Silvergate Bank anyavállalata, amelyet sokan a szektorban az egyik legnagyobb kriptobankként ismernek, bejelentette, hogy „a működés leállítását” és a bank felszámolását tervezi.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Silvergate Capital Corporation március 8-i közleményében azt írta, hogy a működés leállításáról szóló döntés „a közelmúltbeli iparági és szabályozási fejlemények fényében” született.

A vállalat szerint a Silvergate Bank felszámolási terve „az összes betét teljes visszafizetését” tartalmazza.

Számos kripto cég, köztük a Coinbase, a Paxos, a Gemini, a BitStamp és a Galaxy Digital márciusban jelentette be, hogy megszakítja a kapcsolatot a bankkal, miután vizsgálat indult a Silvergate állítólagos érintettségével kapcsolatban az FTX összeomlásában.

A bank közölte, hogy március 3-án bezárja tőzsdei hálózatát, azt állítva, hogy a felmondás „kockázati alapú döntés” volt.

Az Silvergate számos kriptotársaság egyik legfontosabb banki partnere volt, de a fizetőképességével kapcsolatos aggodalmakat váltott ki, miután bejelentette, hogy két héttel elhalasztja az éves 10-K jelentés benyújtását.

A dokumentum jellemzően egy vállalat pénzügyi helyzetéről ad áttekintést.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Silvergate jövőbeni hiánya miatt nem világos, hogy milyen hatással lesz a többi kripto cégre, amelyek pénzeszközei a bankhoz kapcsolódnak vagy más módon vannak, voltak kiszolgáltatva nekik.

A bank arról számolt be, hogy a lakossági fiat betétek átutalási volumene 2022 harmadik negyedévében nagyjából 50 milliárd dollárral csökkent 2021 azonos időszakához képest.

zeta

Olvastad már? A korrekció végéhez közelít a Polygon (MATIC)

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!