A korrekció végéhez közelít a Polygon (MATIC)

-

A Polygon [MATIC] február közepén erős nyereséget jegyzett az árfolyamgrafikonokon, ami rávilágított arra, hogy a hangulat akkoriban pozitív volt az eszközzel szemben.

Azóta azonban a piac megfordult, és ezek a nyereségek teljesen eltörlődtek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az aktív címek mutatója január vége óta szintén csökkent, míg a napi gázdíjak az elmúlt két hétben csökkentek.

Ez a protokoll bevételeit ért csapás magyarázhatja a MATIC által a grafikonokon látott veszteségek egy részét.

polygon
Forrás: tradingview.com

A keresleti zónába való erőteljes visszaesés után a MATIC nem ébredt fel gyorsan. Ehelyett az árak az 1,15 dolláros küszöb körül tétováztak, majd ismét lejjebb zuhantak.

A piac szerkezete a H4-en határozottan a medvék javára állt. A MACD is a nulla vonal alatt volt február 22. óta, hogy jelentős lefelé irányuló lendületet mutasson.

Március 5-én azonban bullish crossover-t alakított ki, ami azt jelezte, hogy a medvés lendület gyengül.

Az A/D vonal az elmúlt napokban oldalazott, és kiemelte, hogy sem a vevők, sem az eladók nem élvezik a piac irányítását. Pedig az ármozgás azt jelezte, hogy egyértelműen a medvék dominálnak.

Két alsó időkeretbeli ellenállási és támasz szint van az 1,18 és az 1,09 dolláros szinten.

A rövid távú kereskedők szemmel tarthatják ezeket a szinteket, de valószínű, hogy a MATIC az 1 dolláros terület felé esne.

A napi grafikonon az árfolyam egy fair value gapet (fehér doboz) hagyott az 1,01-1,06 dolláros területen.

Ezért az 1,09 dollár alatti mozgás valószínűleg kitöltené ezt a zónát, és tesztelné az 1 dolláros pszichológiai szintet is.

Az agresszív kereskedők az 1,15-1,18 dolláros zónába való visszatérés esetén shortolhatnak.

Forrás: coinalyze.net

Március 7-én a finanszírozási ráta negatív tartományba csúszott.

Ezzel egyidejűleg a nyílt kamatok a csökkenő árak mellett emelkedni kezdtek. Ez azt mutatta, hogy a shortolók erősek voltak a piacon.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A cikk irás előtti 12 órában a finanszírozási ráta ismét pozitívba fordult.

A MATIC-árak közelmúltbeli, 1,16 dollárról történő esése az OI csökkenését eredményezte – ez szintén a csökkenő hangulat jele, mivel a vevők elkedvetlenedését jelzi.

zeta

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!