Mégsem Vitalik Buterin utalta 15 millió dollárt a Gemini tőzsdére

-

A blokkláncos elemzőcégeket egy olyan tranzakció hozta lázba nemrégiben, amelyet sokan az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin személyéhez kötöttek.

A Gemini tőzsdére 15 millió USDC-t utaltak be egy tárcából, a vitalik.eth-ból, amely az információk alapján Buterin tulajdonában van. Később kiderült, hogy ezek az információk tévesek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A PeckShield posztolta a Twitteren a hét elején, hogy Buterin tárcájából 14,93 millió USDC-t küldtek be a Gemini tőzsdére, még hétfőn.

A bejelentés, és maga az utalás nagy figyelmet kapott, és az Ethereum Alapítvány szóvivője is reagált rá a közösségi médiában, elmondva, hogy az utalás valójában nem utalás volt.

A vitalik.eth tárcacím be van állítva, mint aláíró, egy multisig tárcához, amely a Kanro kezelésében van.

A Kanro egy karitatív szervezet, amelyet Buterin a személyes vagyonával támogat, és a kérdéses tranzakció valójában nem pénzátutalás volt, hanem egy digitális aláírás.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Buterin korábban a Kanro tárcáiból kapta meg az eredeti 14,93 milliós összeget, majd a digitális aláírásával ellátva továbbküldött ugyanennyi USDC-t egy multisig tárcába.

A Lookonchain, egy másik blokklánc-elemző vállalat szerint viszont a napokban Buterin ténylegesen végrehajtott egy tőzsdei utalást, félmillió dollárnyi ethert küldött a Coinbase platformjára.

Az ETH árfolyama nem reagált túlságosan nagy mértékben a hírek hatására.

A különböző elemzőplatformok információi alapján az utóbbi hónapokban Buterin több alkalommal  küldött tokeneket a tőzsdékre, szeptemberig összesen 3,9 millió dollár értékben.

Szeptember 24-én 400 ETH-t küldött a Coinbase-re, amely akkori árfolyamon számolva 600 ezer dollárnak felel meg, előtte pedig, augusztus második dekádjában 600 ETH-t, 1 millió dollár értékben, a vitalik.eth tárcából.

Olvastad már? A Binance coin (BNB) újjáéled? A lehetőségek vizsgálata

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!