Egy biztonsági hiba miatt kiszivároghattak a TUSD-felhasználók adatai

-

A TrueCoin egyik partnerét támadás érte, a TUSD mögött álló fejlesztők pedig bejelentették, hogy akár felhasználói adatok is az elkövetők kezébe kerülhettek.

A személyazonosítási adatok és a tranzakciós történet szivároghatott ki a partnercég rendszeréből, amely külső szolgáltatóként működik együtt a TrueCoin csapatával.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A TUSD fejlesztői elmondták, az ő rendszereik érintetlenek, a támadás a szolgáltatóra korlátozódott.

A TrueCoin biztonsági csapatát október 16-án értesítették, hogy a rendszeren belül olyan, anomáliának tekinthető adatváltoztatást észleltek, amelyet egy külső szolgáltatón keresztül lehet megvalósítani.

A TrueCoin ezért úgy gyanítja, hogy a támadók kezébe kerülhettek a KYC-adatok, és a felhasználók tranzakciós története, vagy ezek egy része.

A cég megerősítette, hogy a TrueCoin saját belső hálózatát nem érintette a támadás, és, hogy kizárólag a külső partner rendszerét törték fel.

A csapat a közösségi médiában nyugtatta meg a felhasználókat, hogy a TUSD stablecoin, és a tokenek mögött álló fedezet továbbra is érintetlen, biztonságos, és a tartalékokat sem érintette az ügy.

Az ilyen támadások során megszerzett adatok, például a nevek, email-címek, és a telefonszámok, leggyakrabban adathalászathoz vannak felhasználva.

Az elkövetők ezek segítségével akarják becsapni, megtéveszteni a gyanútlan felhasználókat, kriptobefektetéseket vagy különböző magas hozamú lehetőségeket ajánlva nekik.

Hogy a mostani esetben milyen adatok, és pontosan mennyi került illetéktelen kezekbe, azt egyelőre nem lehet tudni, ugyanis a hivatalos közleményekben egyik részletet sem említették meg.

A TrueUSD csapata pedig a sajtó többi megkeresésére sem reagált még.

A TrueCoin a közelmúltban kezdte el felszámolni a kapcsolatot a Prime Trust vállalattal, miután azok előzetes bejelentés nélkül felfüggesztettek minden fiat valutát használó be illetve kifizetési lehetőséget.

A TrueUSD hivatalosan is megosztotta, hogy nem érintettek a Prime Trust ügyében, és a tokenek megvásárlása vagy visszaváltása zavartalanul folyik, köszönhetően a diverzifikált lehetőségeknek.

„A Prime Trust minden befizetési lehetőséget felfüggesztett, de a TUSD nem érintett ebben az ügyben. Nincs kitettségünk a Prime Trust irányába, a tokenek létrehozása és visszaváltása pedig több, egymástól független módon is végrehajtható. minden TUSD-készlet biztonságban van, ezt kijelenthetjük.”

Olvastad már? A Binance coin (BNB) újjáéled? A lehetőségek vizsgálata

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!