Egy biztonsági hiba miatt kiszivároghattak a TUSD-felhasználók adatai

-

A TrueCoin egyik partnerét támadás érte, a TUSD mögött álló fejlesztők pedig bejelentették, hogy akár felhasználói adatok is az elkövetők kezébe kerülhettek.

A személyazonosítási adatok és a tranzakciós történet szivároghatott ki a partnercég rendszeréből, amely külső szolgáltatóként működik együtt a TrueCoin csapatával.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A TUSD fejlesztői elmondták, az ő rendszereik érintetlenek, a támadás a szolgáltatóra korlátozódott.

A TrueCoin biztonsági csapatát október 16-án értesítették, hogy a rendszeren belül olyan, anomáliának tekinthető adatváltoztatást észleltek, amelyet egy külső szolgáltatón keresztül lehet megvalósítani.

A TrueCoin ezért úgy gyanítja, hogy a támadók kezébe kerülhettek a KYC-adatok, és a felhasználók tranzakciós története, vagy ezek egy része.

A cég megerősítette, hogy a TrueCoin saját belső hálózatát nem érintette a támadás, és, hogy kizárólag a külső partner rendszerét törték fel.

A csapat a közösségi médiában nyugtatta meg a felhasználókat, hogy a TUSD stablecoin, és a tokenek mögött álló fedezet továbbra is érintetlen, biztonságos, és a tartalékokat sem érintette az ügy.

Az ilyen támadások során megszerzett adatok, például a nevek, email-címek, és a telefonszámok, leggyakrabban adathalászathoz vannak felhasználva.

Az elkövetők ezek segítségével akarják becsapni, megtéveszteni a gyanútlan felhasználókat, kriptobefektetéseket vagy különböző magas hozamú lehetőségeket ajánlva nekik.

Hogy a mostani esetben milyen adatok, és pontosan mennyi került illetéktelen kezekbe, azt egyelőre nem lehet tudni, ugyanis a hivatalos közleményekben egyik részletet sem említették meg.

A TrueUSD csapata pedig a sajtó többi megkeresésére sem reagált még.

A TrueCoin a közelmúltban kezdte el felszámolni a kapcsolatot a Prime Trust vállalattal, miután azok előzetes bejelentés nélkül felfüggesztettek minden fiat valutát használó be illetve kifizetési lehetőséget.

A TrueUSD hivatalosan is megosztotta, hogy nem érintettek a Prime Trust ügyében, és a tokenek megvásárlása vagy visszaváltása zavartalanul folyik, köszönhetően a diverzifikált lehetőségeknek.

„A Prime Trust minden befizetési lehetőséget felfüggesztett, de a TUSD nem érintett ebben az ügyben. Nincs kitettségünk a Prime Trust irányába, a tokenek létrehozása és visszaváltása pedig több, egymástól független módon is végrehajtható. minden TUSD-készlet biztonságban van, ezt kijelenthetjük.”

Olvastad már? A Binance coin (BNB) újjáéled? A lehetőségek vizsgálata

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!