Megpróbálták meghekkelni a Bitfinex tőzsdét

-

Az XRP tokenek segítségével próbáltak rést ütni a Bitfinex tőzsde rendszerén, a kísérlet viszont nem járt sikerrel.

A támadók nagyjából 15 milliárd dollárnyi XRP-utalást akartak úgymond meghamisítani, ez az XRP 31 milliárdos kapitalizációjának majdnem a felét jelenti.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A WhaleAlert osztotta meg a hírt a közösségi médiában, hogy kzel 15 milliárd dollárnyi XRP mozdult meg, valaki ennyit küldött a Bitfinex tőzsde tárcáiba.

Ez a teljes készletnek majdnem a fele, így értelemszerűen hatalmas hírverést kapott a dolog.

A Bitfinex ügyvezetője, Paolo Ardoino hamar reagált az eseményre, és elmondta, az utalás nem valódi tranzakció volt, hanem egy támadási kísérlet.

A tranzakció ráadásul meg is hiúsult, hiszen valójában nem állt rendelkezésre 15 milliárd XRP token, csupán néhány centnyi, az egész dolog csak arra szolgált, hogy megpróbáljanak rést ütni a tőzsde rendszerén.

A Bitfinex megjelölte az utalást, mint részleges tranzakciót. A részeges tranzakció funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a tőzsdén jóváhagyathassák a beküldött kriptopénzeiket, még azok tényleges megérkezése előtt, mivel az utalásokat az elindítás után már nem lehet visszavonni.

A Bitfinex viszont ezt csak úgy teszi lehetővé, hogy a tranzakcióhoz csatolt „végleges mennyiség” kódrészletet is megköveteli a jóváíráshoz.

Ez a funkció az XRP Ledger egyik hasznos fejlesztése, viszont ha valaki hanyagul jár el, akkor gondot is okozhat.

„Valaki meg akarta hekkelni a Bitfinex rendszerét, az úgynevezett részleges tranzakciók funkciója segítségével. A próbálkozás nem járt sikerrel, mivel a tőzsde megfelelően kezeli ezt a típusú tranzakciót.”

Ez a fajta tranzakciótípus rendkívül hasznos, ha valaki részletfizetésre használja, vagy automatikusan megújuló kifizetésekhez, például előfizetési díjakhoz.

Ha az integráció során viszont hanyagul járnak el az ügyfelek, akkor az nagy kockázatot jelenthet.

Az XRP Ledger saját dokumentációjában is leszögezik, hogy ha valaki, például egy letétkezelő pénzintézet aktiválja ezt a funkciót, akkor mindig meg kell győződnie arról, hogy a fizetendő összeg megegyezzen az átutalt összeggel, a két adatmezőnek egyformának kell lennie.

Ha ez nem történik meg, akkor egy rosszindulatú szereplő le tudja szívni a számlákat, mielőtt a rendszer észlelné, hogy valami baj van.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kriptopiacon továbbra is a biztonság, illetve annak a hiánya okozza a legnagyobb aggodalmakat a területen aktív szereplők számára.

A 2023-as évben a nyilvántartások alapján a felhasználók majdnem 2 milliárd dollárnyi veszteséget szenvedtek különböző csalások, hekkertámadások, vagy éppen fejlesztői sikkasztás miatt.

Olvastad már? Az elemzők ezeket az altcoinokat „Solana gyilkosnak” nevezték el 2024-re

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!