40 ezer alá eshet a BTC árfolyama?

-

A múlt héten engedélyt kapott a régóta várt spot piaci bitcoin ETF elindulása, és így komoly mérföldkőhöz ért a kriptopiac.

A felhajtás azóta kissé alábbhagyott, és az árfolyam is visszahúzódott, ahogyan arra sok elemző már korábban is számított.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Most viszont felmerült a kérdés, hogy vajon még lejjebb is mehet-e az ár, beeshetünk-e 40 ezer dollár alá?

Az elemzők, kereskedők szerint a kriptotőzsdéken jelenleg is rendkívül nagy mennyiségű tőkeáttételes ügylet van folyamatban, a nagy volatilitás miatt azonban ezek jó része likvidálódhat, ez pedig nagy veszteségekhez, további eladási hullámhoz vezethet.

Az elemzők szerint ráadásul ez nagyobb is lehet, mint a mostani visszahúzódás.

A Binance tőzsde esetében jelenleg körülbelül napi 34 milliárd dollár a kereskedési forgalom, és a platform lehetővé teszi a tőkeáttételes kereskedést.

Egyes elemzők szerint pedig még a felezés előtt megtörténhet, hogy egy nagy volatilitású időszak alaposan megtépázza az ilyen ügyleteket, hatalmas mértékű likvidációt okozva.

Az order bookot szemügyre véve látható, hogy ha az árfolyam 39.500 dollárig esne, akkor gyakorlatilag kivétel nélkül az összes long, azaz emelkedésre váró pozíció lezárulna, amelyet december óta nyitottak.

Ez egy nagyjából 20%-os visszaesést jelentene, amely viszont egyáltalán nem számít ritkaságnak a felezést megelőző időszakban.

Az előző, 2020-as felezés előtt a bitcoin árfolyama több, mint 50%-os korrekciót is átélt, igaz, ez főleg a járvány miatti hisztériának tudható be.

A 30%-os visszahúzódások viszont sokkal elterjedtebbek, és ha egy ilyen tűnne fel a közeljövőben, akkor az 32.800 dolláros árfolyamot eredményezne. Ez további pozíciókat ütne ki, októberi nyitásig visszamenőleg.

„Egy ilyen visszahúzódás sokak számára lenne kívánatos, hiszen rengetegen várnak arra, hogy olcsóbban vehessenek, alacsonyabb árfolyamon nyithassanak pozíciót, legyen szó bitcoinról, vagy altcoinokról.”

A tőkeáttételes ügyletek tömeges likvidációja időről időre megtörténik a kriptopiacon.

Ennek a legfőbb okaként a szakértők azt határozzák meg, hogy a kereskedők túlzott kockázatot vállalnak, és felelőtlenül nagy tőkeáttétellel nyitnak pozíciókat, ezeknek a növekvő mértéke pedig megváltoztatja az árfolyam alakulását.

A piacnak így meg kell szabadulnia ezektől az ügyletektől, hogy az ár visszatérhessen a megfelelő szintre.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Olvastad már? Egy alvó Ethereum (ETH) tárca több mint 8 év után magához tér

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!