Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

-

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket.

A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy csökkenő-szélesedő ékben kereskedett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Így valószínűnek tűnt, hogy a Bitcoin hamarosan kiszabadulhat a béklyóból, és 2023 utolsó negyedévében emelkedni fog.

A Bitcoin egy bikafutásra készülődik?

A Cryptocon, egy népszerű X (korábban Twitter) fiók, amely a kriptopiaccal kapcsolatos frissítéseket posztol, nemrég rámutatott, hogy az Awesome Oscillator mérőszám a ciklus alján kívül a mélypont zónájába lépett át.

A tweet szerint a BTC árfolyama október 1-jén piaci mélyponton volt, ami azt jelenti, hogy a coin árfolyama a következő napokban emelkedni fog.

A tweet azt is megemlítette, hogy ez lehet az utolsó lehetőség a befektetők számára a felhalmozásra, mielőtt a BTC új csúcsok elérésére kapcsol, megjegyezve:

„Egyértelmű, hogy a Bitcoin egy utolsó felhalmozási lehetőséget kínál, de a legtöbb ember el fogja tékozolni, recessziót jósolva és a makroadatok miatt aggódva”.

Emellett a Mags, egy népszerű kriptoelemző rámutatott egy bikás mintázatra a BTC grafikonján.

A tweet szerint a BTC árfolyama szeptember 29-én egy leszálló ék mintázatba lépett, ami bikás jel volt.

A minta alapján a technikai cél 70.000 és 80.000 dollár között kell lennie.

Bár valójában senki sem tudja felmérni, hogy milyen lehet a jövő, a kriptó on-chain teljesítményét megnézve jobban megérthettük, hogy a BTC rövid távon milyen irányba mehet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Mit várhatunk a Bitcointól?

A fent említett grafikonok kedvezőnek tűntek a BTC számára, mivel a coin a 27 000 dolláros határ fölé is tudta tornászni magát.

A CoinMarketCap szerint a cikk írásakor a BTC 27.120 dolláron kereskedett, és piaci kapitalizációja meghaladta az 528 milliárd dollárt.

A CryptoQuant adataiból továbbá az is kiderült, hogy a BTC tőzsdei tartalékai is csökkentek, ami azt jelenti, hogy nem volt eladási nyomás alatt.

A Bitcoin Coinbase Premium és funding árfolyama is zöld volt, ami arra utal, hogy a piacon a vételi hangulat dominált.

Forrás: CryptoQuant

Néhány más mérőszám azonban aggasztónak tűnt a coin számára. Például a Coinglass szerint a BTC nyílt érdeklődése csökkent, miközben az árfolyama az elmúlt napokban megugrott.

Általában a nyílt érdeklődés csökkenése azt jelenti, hogy a folyamatban lévő ártrend véget érhet – ez egy medvés jel.

bitcoin
Forrás: Coinglass

Olvastad már? A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Kiemelt kép: emrahkarakas képe a Pixabay -en.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!