Megindult a bitcoin miután Michael Saylor ajánlatot tett Elon Musknak

-

Michael Saylor tanácsot adott Elon Musk számára, a Teslának be kellene szállnia a bitcoinba.

Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója 1,3 milliárd dollárnyi bitcoint vásárolt az elmúlt pár hónap során, és most a Twitteren adott tanácsot Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója számára.

A MicroStrategy augusztus óta 500 millió dollárt költött bitcoinra, és további 650 millió dollárt terveznek vásárolni befektetők pénzével.
Saylor befektetése óta a bitconi értéke több mint megduplázódott, tegnap pedig újabb csúcsot ért el 24.000 dolláron. Sokak szerint az olyan intézmények állhatnak a növekedés mögött, mint a MicroStrategy.
Saylor azt mondta Musknak, hogy „örömmel megosztaná vele tanácsait mint rakétamérnökök egymás közt.”

„Ha egy 100 milliárd dolláros szívességet szeretnél tenni a részvénytulajdonosaidnak, akkor váltsd át a TSLA vagyonát dollárról bitcoinra. Ha az S&P 500 többi cége is követne, akkor ez akár 1 billió dolláros szívességgé is nőhet.” – Ezt írta Saylor Musknak, miután a népszerű mérnök megosztott egy mémet, amelyben azt sugallta, hogy a bitcoin eltereli a figyelmét.

A tweet után a bitcoin árfolyama 23.548 dollárról 23.839 dollárig emelkedett.

Musk egy későbbi üzenetben azt írta „a bitcoin majdnem annyira értelmetlen, mint a fiat”, majd megnevezte az egyetlen igazi coint: a Dogecoint. Musk Twitter-leírásában is szerepel, hogy „ő a Dogecoin korábbi vezérigazgatója”.
A Dogecoin árfolyama jelentősen megugrott Musk üzenete után.

Olvastad már? Újabb nap, újabb csúcs, 24.000 dolláron a bitcoin

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin az egekbe szökhet 650.000 dollárra, ha ez bekövetkezik…

Woo szerint az önfenntartó beáramlások jelenleg sokkal nagyobbak, ezért a 2,56 billió dolláros piaci tőkecél egy alsó határt jelentő becslés. A Bitcoin (BTC) a medve piaci...

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!