A svájci Sygnum Bank tokenizálta a saját részvényeit a nyilvános kibocsátás előtt

-

Svájcban működik a Sygnum Bank, amely híres arról, hogy nagyon közeli viszont ápol a kriptopénzekkel.
Ez most annyira közelivé vált, hogy a hamarosan megrendezésre kerülő nyilvános részvénykibocsátása előtt már blokkláncon tokenizálta a saját részvényeit.

A multhéten jelentették be, hogy összhangban a tervezett IPO dátumával, az Ethereum blokkláncán tokenizálták a részvényeiket, mégpedig a Desygnate platform segítségével.
Ez a platform alternatívát nyújthat az IPO-kibocsátásra, hiszen a helyi törvények alapján a tokenizált részvényekre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, ugyanolyan elbírálás alá esnek, mint a hagyományos megfelelőik.
November végére teljesen kompatibilissé váltak a legfrissebb svájci tokenizációs jogszabályokkal, a blokkláncra vonatkozó törvényekkel, amelyek jövő év februárjában fognak hatályba lépni.
A Sygnum társalapítója, és a Desygnate ügyvezetője közös bejelentésben beszéltek arról, hoogy így most a Sygnum a világ első bankja, amely a saját részvényeit blokkláncon bocsátja ki.

„Izgalmas, hogy mi vagyunk az első bank, amely tokenizálja a saját részvényeit. Ez jelentős mérföldkő az úton, hogy még teljesebb, még közvetlenebb hozzáférést adjunk a birtokolt javakhoz. Új módon tudjuk növelni az ügyfeleink elégedettségét, és a lehető legnagyobb mértékben biztosíthatjuk a likviditást a részvényeseinknek.”

Mivel pedig így teljesen digitalizálódik a részvény, a Sygnum több újdonságot is be tud majd vezetni, amelyek segítségével a jövőben még gördülékenyebben mehetnek a dolgok.

Szükségtelenné válik, hogy a részvénytulajdonos személyesen regisztrálja magát a cégnél, mint részvényes.
Ezzel együtt az adminisztráció is lényegesen leegyszerűsödik, és az esetleges kereskedelmi tevékenység során is jóval kevesebb lesz a papírmunka, hiszen az eladó és a vevő közvetlenül egymással egyezik meg.

Olvastad már? Újabb nap, újabb csúcs, 24.000 dolláron a bitcoin

Forrás: cryptodaily.co.uk

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!